Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Προετοιμασία και πρόληψη ενόψει της θερινής περιόδου για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών

Επίσκεψη-ΠεριφερΠυροσβ-1Εθιμοτυπική επίσκεψη αλλά και ουσιαστική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (12/3) μεταξύ του νέου Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγου Παυλίδη Γεώργιου και του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας κ. Δημήτριος Καρασσαβίδης και ο υπασπιστής του Περιφερειακού Διοικητή κ. Στεργιούλας Ιωάννης.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Περιφερειακό Διοικητή για το επίπεδο ετοιμότητας του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας. Ακολούθησε συζήτηση για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Περιφέρειας ενόψει της θερινής περιόδου για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Η εμπειρία από την περυσινή χρονιά, κατά την οποία σημειώθηκαν πολλές και σημαντικές πυρκαγιές στην περιοχή της Καλής-Λάκκας, δείχνει ότι απαιτείται η λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης και έγκαιρης προετοιμασίας.