Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA« Έκθεση Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας»

που διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά  από τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης  Πέλλας δια της υπευθύνου ΣΕΠ Αθηνάς Τεστέμπαση, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πέλλας, με τον Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ4 , τους  Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με την υποστήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης  Έδεσσας.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από το 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Έδεσσας, το Γυμνάσιο και Λύκειο Σκύδρας, το ΕΠΑΛ και το ΣΕΚ  ΄Εδεσσας καθώς επίσης και μαθητές  των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού των σχολείων της Έδεσσας.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες μαθητές παρουσίασαν με ενθουσιασμό  πειράματα και τεχνολογικές κατασκευές και εξήγησαν σε γονείς, μαθητές και επισκέπτες  τις επιστημονικές αρχές  που διέπουν το πείραμα ή την κατασκευή τους.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ έκθεση πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 23 Απριλίου ( 09:00 – 13:00 ) στον πεζόδρομο στην Έδεσσα.

 

Σκοπός αυτής της εκδήλωσης ήταν να προκαλέσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες και να αντιληφθούν την άμεση σχέση τους με την καθημερινότητά τους. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι συμμετέχοντες μαθητές καθώς επίσης και οι μαθητές όλων των βαθμίδων που επισκέφθηκαν τον χώρο, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις εργασίες και τα πειράματα των Γυμνασίων, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και Γενικών Λυκείων διευκολύνοντας έτσι τη μετάβαση τους από τη μια βαθμίδα στην άλλη, και  μεσοπρόθεσμα τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.