OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα:

« Έκθεση Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας»

που διοργανώθηκε από τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Πέλλας δια της υπευθύνου ΣΕΠ Αθηνάς Τεστέμπαση και σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πέλλας, με τον Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ4 και τους  Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από το 1ο, 2ο και 4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, το Γυμνάσιο Πέλλας, το Γυμνάσιο Καρυώτισσας, το 1ο και 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, το ΓΕΛ Αξού, το 2ο ΕΠΑΛ και το 1ο ΣΕΚ  Γιαννιτσών.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες μαθητές παρουσίασαν με ενθουσιασμό  πειράματα και τεχνολογικές κατασκευές και εξήγησαν σε γονείς, μαθητές και επισκέπτες  τις επιστημονικές αρχές  που διέπουν το πείραμα ή την κατασκευή τους.

 

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 16 Απριλίου ( 09:00 – 13:00 ) στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών παράλληλα με τις δράσεις του 1ου ΣΕΚ Γιαννιτσών.

 

Σκοπός αυτής της εκδήλωσης ήταν να προκαλέσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες και να αντιληφθούν την άμεση σχέση τους με την καθημερινότητά τους. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι συμμετέχοντες μαθητές καθώς επίσης και οι μαθητές όλων των βαθμίδων που επισκέφθηκαν τον χώρο, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις εργασίες και τα πειράματα των Γυμνασίων, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και Γενικών Λυκείων διευκολύνοντας έτσι τη μετάβαση τους από τη μια βαθμίδα στην άλλη, και  μεσοπρόθεσμα τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA