xioni1Το Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Πέλλας A.E. , συνεδρίασε εκτάκτως με θέμα την λήψη μέτρων κατά των εκμισθωτών του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας «Γ. Παράσχος Ε.Π.Ε.» κ.κ. Χρ. Σιδηρόπουλος και Γ.Παράσχος, ώστε να απελευθερωθεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας και επιλεγούν μέτρα εξασφάλισης της λειτουργίας του προς το συμφέρον της Πέλλας και των επιχειρηματιών που σχετίζονται με τις δραστηριότητες του Χιονοδρομικού Κέντρο Βόρας.

 

Τόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όσο και κατά τη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ανεδείχθησαν τα ζητήματα που δημιούργησε η αντισυμβατική συμπεριφορά των εκμισθωτών. Οι Δήμαρχοι των Δήμων με άμεση σχέση με τις λειτουργίες του Χιονοδρομικού, Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου και Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης, αναφέρθηκαν στις εκτιμήσεις τους για την επόμενη ημέρα του Χιονοδρομικού.

 

DSC05450Ο Δήμαρχος Έδεσσας τόνισε ότι η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου ήταν πάντοτε με προβλήματα, προείχε όμως το να παραμείνει ανοικτό προκειμένου να μην υποστεί δυσμενείς συνέπειες η ευρύτερη περιοχή. Για να επιλυθούν τα προβλήματα χρειάζεται να εξασφαλιστούν κάποιες προϋποθέσεις τις οποίες επιδιώκουμε, κατέληξε.

 

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας ανέφερε ότι το Χιονοδρομικό ανήκει στη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου του και η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο ενδιαφέρεται για την αξιοποίησή του σε συνδυασμό με τα Λουτρά Λουτρακίου.

 

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής κ. Ιορδάνης Κιοσέογλου, η συνολική οφειλή της εταιρίας για την ενοικίαση των εγκαταστάσεων τα δύο προηγούμενα έτη ανέρχεται σε 161.450 ευρώ. Μάλιστα η ΑΝ.ΠΕ. Α.Ε. αναγκάστηκε να προχωρήσει σε σφράγιση επιταγών, προκειμένου να διασφαλιστεί νομικά.

 

DSC05451Ακολούθως τον λόγο πήρανε εργαζόμενοι του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας οι οποίοι ανέφεραν ότι η Εταιρεία «Γ. Παράσχος Ε.Π.Ε.» τους χρωστάει πολλούς μήνες δεδουλευμένους μισθούς και για αυτόν τον λόγο σταμάτησαν να εργάζονται. Τέλος πρόσθεσαν ότι όσο αυτοί συνέχιζαν να εργάζονταν το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργούσε άψογα.

 

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο επιχειρηματίας κ. Γιώργος Βιλβιρίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που έχει με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και ότι οι συγκεκριμένοι ανάδοχοι αποδείχθηκαν τελικώς αναξιόπιστοι  και αφερέγγυοι παρόλη την καλή διάθεση που έδειξαν οι επιχειρηματίες του Παλιού Αγίου Αθανασίου για συνεργασία.

Όπως ανέφερε μάλιστα σε τέσσερις προγραμματισμένες συναντήσεις οι εκπρόσωποι των αναδόχων παρουσιάστηκαν μόνο στην μία χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

 

kaimaktsalanΑναφορά για την πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο την διάρκεια των χειμερινών μηνών έκανε ο επαγγελματίας κ. Ζαχάρης και ανέφερε ότι αναφορικά με το κομμάτι του δρόμου που ήτανε αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας αυτοί παρέμεναν ανοιχτοί και καθαροί ενώ οι εκμισθωτές δεν κατάφεραν να τους διατηρήσουν ανοικτούς. Ενώ και ο κ. Μαρίνος που δραστηριοποιείται στην ενοικίαση εξοπλισμού για Χιονοδρόμους αναφέρθηκε στο γεγονός του ανοικτού οδικού δικτύου που ήτανε στην ευθύνη της Π.Ε. Πέλλας, αλλά και στο ότι οι εκμισθωτές δεν ήτανε αξιόπιστοι. Εντύπωση προκάλεσαν οι αναφορές για την διακοπή ρεύματος που έχει γίνει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας εδώ και 1 μήνα και μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου κάποιοι προσπάθησαν παρανόμως να συνδέσουν την παροχή.

 

Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παρουσίασε συνοπτικά τις ενέργειες που ξεκίνησαν με τη διεκδίκηση της παραχώρησης του Χιονοδρομικού Κέντρου από το δημόσιο και συνεχίστηκαν με τη διενέργεια δημόσιου, ανοικτού διαγωνισμού ο οποίος κατέληξε στην υπογραφή σύμβασης με την μοναδική εταιρία που συμμετείχε στο διαγωνισμό τον Νοέμβριο του 2011 και για 1+1 χρόνια.  Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το γεγονός ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας κατάφερε να νομιμοποιήσει τις κτιριακές εγκαταστάσεις μετά από 15 χρόνια.

 

Για την εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων που έχουν προκύψει σχετικά με την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου η Νομική Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Πέλλας κα Βαγουρδή ανέφερε ότι η Εταιρεία έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη διεκδίκηση των οφειλομένων, καθώς επίσης και ότι έχουνε κινηθεί και όλες οι νομικές διαδικασίες για την έξωσή τους από το Χιονοδρομικό Κέντρο

 

Όσον αφορά δε τις τελευταίες συκοφαντικές αναφορές στο πρόσωπο του Προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη η Νομική Σύμβουλος της Π.Ε. Πέλλας κα Ρέτζιου ανέφερε ότι έχει υποβληθεί έγκληση από τον κ. Θεοδωρίδη για συκοφαντική δυσφήμιση και εκβίαση από τις 13 Φεβρουαρίου δηλαδή εδώ και 1,5 μήνα.

 

xioni2Στη συζήτηση που ακολούθησε με τους δημοσιογράφους, διευκρινίστηκε ότι έχει δημιουργηθεί μία πενταμελής Επιτροπή η οποία θα αναλάβει τη διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων του Χιονοδρομικού και τη φύλαξή του.

 

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι ο σχεδιασμός για το μέλλον του Χιονοδρομικού περιλαμβάνει τη διεκδίκηση του Χιονοδρομικού για δεκαπέντε τουλάχιστον έτη από το ΤΑΙΠΕΔ και την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος αξιόπιστος επενδυτής, υπάρχει η πρόταση διαχείρισης του Χιονοδρομικού με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών και της τοπικής κοινωνίας.