βοθληκαρασμανης2Με νέα επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας, ο Γιώργος Καρασμάνης επανέρχεται στο τεράστιο ζήτημα της επιχειρούμενης κατάργησης του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Έδεσσας.

          Επικαλείται νέα καταλυτικά στοιχεία που ήρθαν πρόσφατα στη δημοσιότητα και αποκαλύπτουν την κατηγορηματική θέση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ότι το συγκεκριμένο Τμήμα πρέπει να παραμείνει αυτόνομο.

         

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Βουλευτή:

 

«Υπουργέ

          Σε συνέχεια της τελευταίας συνάντησής μας, στις 28/3/13, με δύο επιτολές μου ( 02-04-13 και 11-04-13 ) – τις οποίες δεν έδωσα στη δημοσιότητα – σου κατέθετα συμπληρωματικά στοιχεία και ανέπτυσσα επιχειρήματα γιατί δεν πρέπει να καταργηθεί το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Έδεσσας και, επιπλέον, γιατί είναι ανεπίτρεπτο να εφαρμόζονται, (όπως επιχειρείται να γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση) δύο μέτρα και δύο σταθμά, σε βάρος του Νομού Πέλλας.

          Επανέρχομαι στο μείζον αυτό ζήτημα, με αφορμή νέα – σοβαρότατα – στοιχεία που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «ΕΔΕΣΣΑΪΚΗ» της 12ης Απριλίου. Στοιχεία τα οποία στην ουσία αποκαλύπτουν πέραν πάσης αμφιβολίας εμμέσως πλην σαφώς ότι, κατά την πρώτη συνάντηση με τους φορείς, όταν απευθυνόμενος σε μένα προσωπικά, διαβεβαίωνες πως στο «Σχέδιο Αθηνά» δεν έχεις συμπεριλάβει το Τμήμα της Έδεσσας (επικαλούμενος μάλιστα γι’ αυτό το ¨αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου¨), προφανώς είχες πέσει θύμα παραπληροφόρησης. Γιατί; Πρώτον, διότι και το Τμήμα της Έδεσσας ήταν μέσα στο «σχέδιο». Και, δεύτερον, διότι οι συντάκτες του δεν είχαν λάβει υπόψη τους το ¨πανεπιστημιακό αυτοδιοίκητο¨ για το οποίο εσύ μου μίλησες!  Υπενθυμίζω μάλιστα ότι επί λέξει μου είπες: «δεν αποφασίζω εγώ, αλλά η Σύγκλητος».

Και εξηγούμαι: ‘Όπως προκύπτει από απόσπασμα Πρακτικού έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (όπως ακριβώς δημοσιεύεται στην ΕΔΕΣΣΑΪΚΗ), το συγκεκριμένο Ανώτατο Ίδρυμα ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ την απορρόφηση του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών της Έδεσσας! Τουναντίον, η Σύγκλητος επισημαίνει την αναγκαιότητα της αυτοδυναμίας του ανωτέρω Πανεπιστημιακού Τμήματος. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι αυτό το έχει πει (η Σύγκλητος) με επίσημο έγγραφό της στο Υπουργείο σου, αναπτύσσοντας και τους λόγους που θεμελιώνουν αυτήν την θέση!!

Αποκαλύπτεται λοιπόν σήμερα, αγαπητέ Υπουργέ, ότι οι συντάκτες του «Σχεδίου», όχι μόνον δεν έλαβαν υπόψη το ¨αυτοδιοίκητο¨ που εσύ επικαλέστηκες, αλλά έγραψαν και στα παλιά τους τα παπούτσια την κατηγορηματική θέση του Ανωτάτου Οργάνου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ότι το Τμήμα της Έδεσσας πρέπει να παραμείνει αυτόνομο!!!

Υπουργέ

          Τα στοιχεία που σου έχω καταθέσει, δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση ή παρερμηνεία (όπως γνωρίζεις άλλωστε, τα έχω θέσει στη διάθεση και του Πρωθυπουργού) και, μετά τις νέες ντοκουμενταρισμένες αποκαλύψεις της «ΕΔΕΣΣΑΙΚΗΣ», γίνονται πλέον καταλυτικά. Σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς, ποιες σκοπιμότητες ή ποια ύποπτα συμφέροντα, κρύβονται πίσω από την διαφαινόμενη εμμονή ορισμένων για κατάργηση του Τμήματος Έδεσσας και μάλιστα σε πλήρη αντίθεση με την πλέον επίσημη και κατηγορηματική πανεπιστημιακή γνωμοδότηση.

Μπορεί να υπάρξει έστω μία λογική εξήγηση σε όλα αυτά;  

          Να σου θυμίσω ακόμη ότι, το βράδυ της Πέμπτης 28/3/13 (μετά την ψήφιση της τροπολογίας ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ – ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ), δεσμεύτηκες σε μένα ότι θα επανεξετάσεις το θέμα, σε ό,τι αφορά στο Τμήμα της Έδεσσας.

          Γι’ αυτό και σε παρακαλώ να με ενημερώσεις για τις τελικές αποφάσεις σου, πριν βάλεις την υπογραφή σου για την  εφαρμογή του «Σχεδίου Αθηνά».   

Χρειάζεται προφανώς να υπενθυμίσω και τη δική μου δέσμευση: Ότι συνεπής προς τους συντοπίτες μου που με ανησυχία αλλά και μεγάλο θυμό παρακολουθούν τις εξελίξεις σε ένα θέμα φλέγον, όχι μόνον για την Έδεσσα αλλά και για ολόκληρο το Νομό, δεν πρόκειται να αποδεχτώ γεγονότα τετελεσμένα και έξω από κάθε λογική που παράλληλα συνιστούν – για πολλοστή φορά το επαναλαμβάνω – κραυγαλέα και κατάφωρη αδικία σε βάρος του Τόπου μας».