«Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στις αποζημιώσεις για τις ζημιές από τη θεομηνία της 25ης Φεβρουαρίου»

 

ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ 2          Επιστολή προς τον νέο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, απέστειλε ο Γιώργος Καρασμάνης, με αφορμή τις τεράστιες καταστροφές στο Νομό από τη ν κατακλυσμιαία νεροποντή της 25ης Φεβρουαρίου.

Επισημαίνει ότι αρμόδια να προχωρήσει σε ενέργειες για την ενεργοποίηση του Νομοθετικού Πλαισίου βάσει του οποίου θα αποζημιωθούν και, γενικότερα θα στηριχτούν ουσιαστικά οι πληγέντες, είναι η υπ’ αυτόν Περιφέρεια. Διαπιστώνει αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις αναγκαίες διαδικασίες και ζητεί την άμεση προσωπική παρέμβασή του.

 

(Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επιστολής):

 

γ καρασΦίλε Απόστολε…

Ασφαλώς, ως καθ’ ύλην αρμόδιος, είσαι πλήρως ενημερωμένος για τη θεομηνία της πρωτοφανούς νεροποντής που, στις 25 παρελθόντος Φεβρουαρίου, έπληξε με σφοδρότητα την Πέλλα και προκάλεσε τεράστιας έκτασης και μεγέθους ζημιές, όχι μόνον στην αγροτική παραγωγή και σε υποδομές του Νομού, αλλά και εξίσου μεγάλες καταστροφές σε επιχειρήσεις, εργοστάσια, αποθήκες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις κλπ.

Προσωπικώς, έχω ήδη απευθυνθεί στους συναρμόδιους υπουργούς – και δια της κοινοβουλευτικής οδού, αλλά και κατ’ ιδίαν – αλλά, αν και έχει περάσει ενάμισης μήνας, τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει για την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων. Αντιθέτως, πληροφορούμαι ότι, από την Περιφέρεια της οποίας προΐστασαι (και η οποία, επαναλαμβάνω, είναι η καθ’ ύλην αρμόδια), ακόμη δεν έχει υποβληθεί καν αίτημα, προκειμένου να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, για την οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής! Και ακόμη, στην Περιφέρεια δεν έχουν συγκροτηθεί οι αρμόδιες επιτροπές, προκειμένου να διενεργηθούν επιτόπιες αυτοψίες, να καταγραφούν οι πραγματικές ζημιές και να υποβληθούν στα αρμόδια Υπουργεία για τα περαιτέρω!!

Γι’ αυτό, με την επιστολή μου αυτή, συμπαρατάσσομαι με το κοινό και επιτακτικό αίτημα, να ενεργοποιηθεί άμεσα το Νομοθετικό Πλαίσιο το οποίο, ως γνωστόν, προβλέπει πραγματικές αποζημιώσεις, διευκολύνσεις και, γενικά, ουσιαστική στήριξη στους πληγέντες, ενέργειες για τις οποίες, ζητώ την παρέμβασή σου.