BEL102_SERBIA_SHOOTING__0409_11.limghandlerΈνοπλος στο χωριό Βέλικα Ίβαντσα στο δήμο Μλαντένοβατς της Σερβίας άνοιξε πυρ σήμερα το πρωί και σκότωσε 13 ανθρώπους.
Ο 60χρονος Λιούμπισα Μπ., σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη σερβική αστυνομία, σκότωσε έξι άνδρες, έξι γυναίκες και ένα μωρό και στη συνέχεια προσπάθησε να σκοτώσει τη σύζυγό του και να αυτοκτονήσει.
Σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTS, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, μεταξύ των οποίων η σύζυγός του δράστη που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα του δράστη που, ενώ ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Βελιγραδίου B92, αναφέρει ότι στις 5:30 το πρωί ο 60χρονος σκότωσε πρώτα το γιο του και στη συνέχεια με το όπλο στα χέρια ξεκίνησε από σπίτι σε σπίτι και σκότωσε 12 γείτονες και συγγενείς. Μετά πυροβόλησε τη σύζυγό του και αυτοπυροβολήθηκε.
Στο χωριό που βρίσκεται στο δήμο Μλαντένοβατς, σε απόσταση 60 χλμ. νότια του Βελιγραδίου, έφθασε ο αρχηγός της σερβικής αστυνομίας Μίλοραντ Βέλιοβτις, ο οποίος δήλωσε ότι 12 άνθρωποι ξεψύχησαν επί τόπου και ένας στο κέντρο υγείας του χωριού. Τρεις τραυματίες μάχονται για να κρατηθούν στη ζωή.
Η εκπρόσωπος του κέντρου επειγόντων περιστατικών Νάντα Ματσούρα δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta ότι μεταξύ των τραυματιών είναι ο δράστης, η σύζυγός του και μία νεαρή γυναίκα.
«Τα θύματα είναι συγγενείς και γείτονες από πέντε οικογένειες. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τα κίνητρα. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε με κανέναν γιατί τα σπίτια είναι κλειστά»,  δήλωσε ο αρχηγός της σερβικής αστυνομίας.
Τα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι γείτονες δήλωσαν πως ο δράστης δεν συμπεριφερόταν βίαια και δεν προκαλούσε προβλήματα.

 

Πηγή: tanea.gr