Ο Δήμος Αλμωπίας σας ενημερώνει την ύπαρξη εξειδικευμένων κέντρων (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών), στα οποία παρέχεται εξειδικευμένη εκπαίδευση και αποκατάσταση σε τυφλούς και σε άτομα με προβλήματα όρασης, μαθητές αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

 

Ο Δήμος Αλμωπίας έχοντας ως στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των δημοτών του και δη των ευπαθών ομάδων πληθυσμού του, πρόκειται να προβεί σε μια πρώτη απογραφή των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης και να συμβάλλει με συγκεκριμένες δράσεις και μεθόδους στην ενσωμάτωση και κοινωνική ανέλιξη της ευπαθούς αυτής ομάδας.

 

Στόχος της απογραφής είναι η καταγραφή βασικών δεικτών όπως:

 

1. Εάν απαιτείται η εκπαίδευση τους σε βασικές δεξιότητες

 

2. Εάν έχουν ολοκληρώσει ή όχι την υποχρεωτική τους εκπαίδευση και ακόμα η ενημέρωσή τους για την λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και των υπηρεσιών και τμημάτων που διαθέτει.

 

3. Εάν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για παρακολούθηση του Δ.Ι.Ε.Κ. τυφλών τηλεφωνητών, για την επαγγελματική αποκατάσταση αυτών.

σχολητυφλών

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Ευδοκία Χατζηαβραμίδου στο τηλέφωνο 2384350207 και με την Ένωση Τυφλών Βορείου Ελλάδος “Ο Λουδοβίκος Μπράιγ” στο τηλέφωνο 2310888048.