χοιδης2Με αφορμή τη σημερινή ( 23 Απριλίου ) Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων την οποία έχει θεσπίσει ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός, Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών ( UNESCO ) θέλω να εξάρω τη συμβολή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σκύδρας στην καλλιέργεια, στήριξη και διάδοση της βιβλιοφιλίας και φιλαναγνωσίας .

     Επίσης, να εκφράσω την ικανοποίηση μου για το ενδιαφέρον και τον ζήλο όλων των μελών, φίλων και δωρητών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που την έχουν αγκαλιάσει και αγαπήσει αληθινά και που ξεπερνούν κατά πολύ τα διοικητικά όρια του Δήμου μας . Τους ευχαριστώ όλους, όπως και τα μέσα ενημέρωσης που προβάλλουν και αναδεικνύουν το έργο και τη σημασία της .

     Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας είναι ένα δημιουργικό εργαστήρι που ,στο μέτρο των δυνατοτήτων του, υπηρετεί και προάγει τη γνώση, την παιδεία, την επικοινωνία, την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό .

     Για να συνεχίσει , όμως , να προσφέρει τις υπηρεσίες αυτές , θα πρέπει να τύχει και της ανάλογης συνδρομής από την πολιτεία η οποία έχει σταματήσει τις επιχορηγήσεις. Τα Υπουργεία ( Παιδείας και Εσωτερικών ) θα πρέπει να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους με τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες. Να αναβαθμίσουν το ρόλο τους χρηματοδοτώντας , ( από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους ) , τον εμπλουτισμό και τον εκσυγχρονισμό τους .

     Γενικά, οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες, αλλά και αυτές των Συλλόγων αποτελούν οάσεις πολιτισμού στην αποψιλωμένη επαρχία μας .

     Το βιβλίο, όποια μορφή κι αν έχει στο μέλλον, θα παραμένει μια πιστή πνευματική συντροφιά για τον άνθρωπο .