Το edessanews.gr έδωσε το παρόν στη φανταστική θεατρική παράσταση «ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΤΗΓΑΝΗΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ» του Εδεσσαϊκού θεάτρου παρακολουθώντας με αγωνία για την κατάληξη της παράστασης αλλά ταυτόχρονα γεμίζοντας τα συναισθήματά μας με χαρά και με πολύ γέλιο. Είχαμε τη χαρά μετά το πέρας της παράστασης να μιλήσουμε με την κα Μαρία Κοντίου και να μας απαντήσει σε μερικά ερωτήματά μας. Ας δούμε τι μας απάντησε.

DSC05469

 

 

Μάριος Γηρέας : – Βρισκόμαστε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας μαζί με την κα Μαρία Κοντίου, Θεατρική Εμψυχώτρια του Εδεσσαϊκού θεάτρου. Παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση «Οι Ιππότες της τηγανητής πατάτας» του Ευγένιου Τριβιζά, μια ρεαλιστική παράσταση κοντά σε αυτό που βιώνουμε, πείτε μας δύο λόγια για την παράσταση;

 

Μαρία Κοντίου : – Η παράσταση όπως είπατε είναι ρεαλιστική αλλά στην πορεία βοηθάει πολύ ο ρομαντισμός που όλοι πρέπει να έχουμε μέσα μας για να μπορέσουμε να αλλάξουμε πράγματα, για να μπορέσουμε να ελπίζουμε και να τραβήξουμε μπροστά και να βγούμε από όλο αυτό το τέλμα που μας έχουνε φέρει. Στην εποχή όπου τα ρομπότ κυβερνούν τη γη και έχουν απαγορέψει στους ανθρώπους οτιδήποτε έχει να κάνει με την αίσθηση (τη γεύση, την αφή, την όσφρηση) και προσπαθούν να τους κάνουν πιο μηχανοποιημένους. Με αφορμή τον έρωτα, οι δύο πρωταγωνιστές μας ξεκινάνε το ταξίδι για τις αισθήσεις αυτές. Μαθαίνουν κάπως ότι κάποτε τα παλιά τα χρόνια υπήρχε μια ωραία γεύση που λέγεται τηγανητή πατάτα και μέσα από τη γεύση της τηγανητής πατάτας καταφέρνουν και ξυπνάνε όλες τις αισθήσεις και τελικά με το μοναδικό χιούμορ του Τριβιζά γίνεται η ανατροπή μέσα στο έργο και επανερχόμαστε στον παλιό καλό μας εαυτό όπου βρίσκουμε ουσιαστικά τη φύση μας ως άνθρωποι. Αυτό το μήνυμα θέλει να περάσει ο συγγραφέας και νομίζω ότι το καταφέραμε να το περάσουμε κι εμείς.

DSC05476

Μάριος Γηρέας : – Όπως ξέρουμε το Εδεσσαϊκό Θέατρο υπάρχει από το 1980, πείτε μας δυο λόγια και γι’ αυτό.

 

Μαρία Κοντίου : – Ναι, έχουμε κλείσει σχεδόν 31 με 32 χρόνια, να ήμαστε καλά και λειτουργεί κάθε χρόνο μέσα στην πόλη μας, δεν υπάρχει χρονιά που να μην έχει ανεβάσει το Εδεσσαϊκό Θέατρο παράσταση όλα αυτά τα χρόνια και τα τελευταία χρόνια μάλιστα και 2 και 3 παραγωγές τον χρόνο. Εκτός από την Κεντρική σκηνή έχουμε και παιδική σκηνή. Αυτό που παρακολουθήσατε πιο πριν είναι η παιδική σκηνή από ενηλίκους, παράλληλα στο εργαστήριό μας λειτουργούν και τμήματα για εφήβους αλλά και για μικρά παιδιά, έχουμε δηλαδή παιδιά από ηλικίας 5 μέχρι 15 ετών μετά σιγά-σιγά προσαρμόζονται στην κεντρική σκηνή, έχουμε δηλαδή φυτώριο και αυτό είναι πάρα πολύ βασικό για τον Σύλλογο.

 

Μάριος Γηρέας : – Οπότε περιμένουμε περισσότερα από εσάς.

 DSC05484

Μαρία Κοντίου : – Ναι και καλά θα κάνετε να περιμένετε ακόμη περισσότερα, είμαστε μια ομάδα με φοβερό κέφι και διάθεση, η οποία με συνεπήρε κι εμένα και πραγματικά απογειωθήκαμε σήμερα. Δεν ξέρω πως το βιώσατε εσείς ως θεατής, εγώ πάντως ένοιωσα σαν εμψυχώτρια της ομάδας ότι απογειώθηκα εντελώς.

 

Μάριος Γηρέας : – Είδαμε παλιά μέλη του Εδεσσαϊκού Θεάτρου και πολλά νέα μέλη σήμερα.

 

Μαρία Κοντίου : – Στη συγκεκριμένη σκηνή οι περισσότεροι είναι νέα παιδιά, όπου παίζουν πρώτη φορά και αυτό ήταν ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι δεν έχουν να ζηλέψουνε τίποτε από επαγγελματίες. Υπήρχε μια αμηχανία στην πρώτη παράσταση, στην οποία φτάσαμε σήμερα στην έκτη παράσταση, η ομάδα πετούσε, έπαιζαν μαζί, αυτοσχεδίαζαν λειτουργούσαν μαζί και αυτό είναι πάρα πολύ βασικό του να μάθουνε να λειτουργούνε ως ομάδα.

DSC05488

DSC05496

DSC05504

DSC05516