Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του 1ου Τουρνουά Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης «Λευκός Πύργος», που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2013 στο Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης (16.30-19.00).

 Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, αρμόδιοι για θέματα αθλητισμού στη Μ.Ε.Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βασίλης Ανατολίτης και Χρήστος Τερζανίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα παιδείας, Ντίνος Κούης, που εκπροσώπησε τους βετεράνους του Άρη και οι εκπρόσωποι των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών των τεσσάρων ομάδων -ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή και Απόλλωνα Καλαμαριάς, που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

130426 _Συνέντευξη_ τύπου_στην_ΠΚΜ_για_ το_1ο_ Τουρνουά_ Παλαιμάχων_ Ποδοσφαιριστών_Θεσνικης«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει όλες τις ομάδες ανεξαιρέτως, μέσα από πρωτοβουλίες όπως το Τουρνουά Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης “Λευκός Πύργος”, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη,  με στόχο να γίνει θεσμός και να επεκταθεί σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Μέσα από τέτοιες διοργανώσεις αποδεικνύουμε στην πράξη ότι τιμούμε τους ανθρώπους που έδωσαν μάχες στα γήπεδα και σήκωσαν ψηλά την Ελλάδα και την ελληνική σημαία. Τιμούμε την πορεία των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών ιστορικών ομάδων της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας το μήνυμα ότι, όπως παλιότερα, έτσι και σήμερα, στις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας, ο αθλητισμός ενώνει και δεν διχάζει. Είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θα αγκαλιαστούν από το κοινό της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Ανατολίτης, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού στη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ αναφέρθηκε στη συμμετοχή των τεσσάρων μεγάλων ομάδων της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή και Απόλλωνα Καλαμαριάς) στη διοργάνωση, με προοπτική στα επόμενα τουρνουά να συμμετάσχουν και άλλες ομάδες όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από όλες τις περιφερειακές ενότητες της ΠΚΜ. «Ευχόμαστε αυτό το τουρνουά να γίνει θεσμός, όπου θα τιμούμε τους παλαιμάχους, για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι», σημείωσε ο κ. Ανατολίτης, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη μεγάλη ανταπόκριση των ομάδων στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην ανάγκη να δημιουργηθούν πρότυπα για τους νέους ποδοσφαιριστές μέσα από διοργανώσεις όπως το 1ο Τουρνουά  Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης «Λευκός Πύργος» αναφέρθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού στη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Χρήστος Τερζανίδης, ο οποίος ευχαρίστησε όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή τους. Από την πλευρά του, ο περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα παιδείας στη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ Ντίνος Κούης, μιλώντας και ως εκπρόσωπος των βετεράνων του Άρη, έκανε λόγο για τη δυνατότητα που δίνει το τουρνουά να συναντηθούν ξανά στα γήπεδα παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές για να ζωντανέψουν παλιές, καλές στιγμές του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχάρη ο εκπρόσωπος των βετεράνων του Ηρακλή Κώστας Αηδινίου για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, η οποία, όπως τόνισε, θυμίζει την ιστορία του ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη. Την ελπίδα του να γίνει το τουρνουά ένας θεσμός εξέφρασε ο εκπρόσωπος των βετεράνων του Απόλλωνα Καλαμαριάς Κώστας Βιόπουλος. «Εμείς οι παλιοί ποδοσφαιριστές έχουμε κάτι ξεχωριστό μεταξύ μας που μας διακρίνει από τους νεότερους», είπε χαρακτηριστικά. Για μια γιορτή ποδοσφαίρου, που θα φέρει παλιότερες και νεότερες γενιές στο γήπεδο, μίλησε ο εκπρόσωπος των βετεράνων του ΠΑΟΚ Φιλώτας Πέλιος.

Στο πλαίσιο του 1ο Τουρνουά  Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης «Λευκός Πύργος» θα διεξαχθούν δύο αγώνες διάρκειας  20-30 λεπτών. Στη λήξη της διοργάνωσης θα απονεμηθούν τιμητικά κύπελλα στις συμμετέχουσες ομάδες και οι διοικήσεις των ομάδων θα τιμήσουν έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή από κάθε ομάδα για την αθλητική προσφορά του.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Metrosport, το Metropolis Radio και η ΕΡΤ3.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.