• θ θεοδωρίδης2Θεοδωρίδης Θεόδωρος: «Με την σημερινή παράδοση των τευχών δημοπράτησης βρισκόμαστε ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην δημοπράτηση του έργου»

 

Στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην προϊσταμένη κ. Ωραιοπούλου, παρέδωσε σήμερα το πρωϊ, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της ΠΚΜ κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο «Διευθέτηση Ρεμάτων (Χειμάρρων) στο Δήμο Αλμωπίας που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» με προϋπολογισμό 10.800.000,00€.

 

Ως γνωστόν μετά την τελευταία επίσκεψη του κ. Θεοδωρίδη στην Αθήνα είχε σταλεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα για το συγκεκριμένο έργο, ολοκληρώνοντας έτσι και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την δημοπράτηση του έργου που αναμένεται να γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

 

Το αντικείμενο του έργου είναι η διευθέτηση τεσσάρων (4) τμημάτων χειμάρρων εντός των ορίων του Δήμου Αλμωπίας για τη βελτίωση των συνθηκών ροής και την

Αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής.

 

FOTO ARXEIOUΣυγκεκριμένα τα έργα διευθέτησης περιλαμβάνουν: εκβαθύνσεις – εκσκαφές για απομάκρυνση φερτών υλών, διευρύνσεις της κοίτης, δημιουργία λεκανών ηρεμίας ενίσχυση των πρανών με επένδυση (σκυρόδεμα, συρματοκιβώτια) και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις

 

 

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αναλυτικά:

 

1. Ρέμα 1 (Ασπροπόταμος – Μπέλιτσα). Περιοχή Δ.Δ. Όρμας. Συνολικό μήκος

επέμβασης 880 μέτρων.

2. Ρέμα 3 (Μυρόρεμα – Τσαρνάκα). Περιοχή Δ.Δ. Λουτρακίου. Συνολικό μήκος

επέμβασης 1815 μέτρων.

3. Ρέμα 4 (Μεγάλο ρέμα – Σόσιτσα 1). Περιοχή Δ.Δ. Προμάχων. Συνολικό μήκος

επέμβασης 1835 μέτρων.

4. Ρέμα 5 (Σόσιτσα). Περιοχή Δ.Δ. Προμάχων. Συνολικό μήκος επέμβασης 1300

μέτρων

 

Συνολικά λοιπόν θα κατασκευαστούν 5.830 μέτρα αγωγών αντιπλημμυρικής προστασίας σε μια καλυπτόμενη έκταση προστατευόμενης λεκάνης απορροής που φτάνει τα 170.000 τ.μ.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Με την σημερινή κατάθεση των τευχών δημοπράτησης βρισκόμαστε ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην δημοπράτηση του έργου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που πρόκειται να κατασκευαστεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και αναμένεται να  συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Αλμωπίας, να αυξήσει την παροχετευτικότητα των ρεμάτων και να περιορίσει τη διάβρωση του εδάφους απομακρύνοντας έτσι τον ενδεχόμενο να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Συνεχίζουμε ως Π.Ε. Πέλλας να διεκδικούμε δυναμικά, σε συνεργασία με όλες τις πολιτικές Αρχές του τόπου, έργα ουσίας για την Πέλλα».