mexikoΕρευνητές εξέτασαν τα συντρίμμια προκειμένου να καθορίσουν τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη στο εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας που κατέστρεψε ένα μικρό μέρος μιας ολόκληρης πόλης και προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 14 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων εθελοντών πυροσβεστών, οι οποίοι είχαν σπεύσει στο σημείο ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Ο Δήμαρχος, Τόμι Μούσκα, επιβεβαίωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 14, βάσει του αριθμό των θυμάτων που ανασύρθηκαν από την περιοχή της έκρηξης. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι περίπου 200 είναι οι τραυματίες.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και μέλη παραϊατρικού προσωπικού καθώς και εθελοντές πυροσβέστες που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις και εικάζεται ότι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη που ακολούθησε, η οποία ήταν τόσο ισχυρή που καταχωρήθηκε ως σεισμική δόνηση μεγέθους 2,1 βαθμών, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, τουλάχιστον 175 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ ο Κυβερνήτης Ρικ Πέρυ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι «έρευνες διάσωσης έχουν ολοκληρωθεί».

defencenet.gr