omada despoinis etwn 39Έκλεισε η αυλαία για την Παιδική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου με το έργο «Οι ιππότες της τηγανητής πατάτας» του Ευγένιου Τριβιζά. Το έργο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στα σχολεία του Νομού αλλά και στο θεατρόφιλο κοινό.Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Αλέκου Σακελλάριου, το ΕΔΕΣΣΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου αυτού ανθρώπου, ανεβάζει από την Κεντρική Σκηνή, τη δραματική κομεντί “Δεσποινίς ετών…39”, που έγραψε σε συνεργασία με τον Χρήστο Γιαννακόπουλο.

Την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης θα τιμήσει με την παρουσία του ο γνωστός σκηνοθέτης Χρήστος Δήμας, ο οποίος έχει πολλές διακρίσεις στο χώρο του. Τελευταίες δουλειές του είναι η κινηματογραφική ταινία «ΝΗΣΟΣ» και «Ο ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ».

Η «δεσποινίς»,που το ένα της «ξινίζει» και το άλλο της «βρωμάει», ζει εγκλωβισμένη στην ανάμνηση μιας χαμένης αγάπης…Ο αδερφός, που ο άγραφος κοινωνικό-ηθικός νόμος του επιβάλλει να την αποκαταστήσει, για ν απελευθερώσει τη δική του προσωπική ζωή…Η υπομονετική αρραβωνιαστικιά, που βρίσκεται στο παρά 5΄για να την «κάνει»… φίλος, που συμπονάει και δίνει τη λύση…Η ξαδέρφη ,που ταράζει τα νερά με τον ερχομό της…Ένας συνταξιούχος, που αποφάσισε λίγο πριν αποδημήσει εις Κύριον, να νοικοκυρευτεί…Ένας ομογενής ,που «καλά και ντε» πρέπει να πάρει Ελληνίδα…Ένας παρ ολίγον γαμπρός, που επιφέρει το πρώτο εγκεφαλικό επεισόδιο…Ένας απροσδόκητος επισκέπτης, που φέρνει τα πάνω-κάτω… Όλοι πρωταγωνιστές, σε μια σειρά αναπάντεχων, κωμικοτραγικών γεγονότων…

Η συνέχεια επί σκηνής!

Αξίες και ήθη ,με την αθωότητα και ενίοτε με την υπερβολή μιας εποχής που άλλοι νοσταλγούν και άλλοι ίσως προσδοκούν, μας οδήγησαν στην επιλογή του έργου. Την παράσταση “ντύνουν” νοσταλγικές μελωδίες της δεκαετίας 50-60 ενώ το σκηνικό και τα κοστούμια παραπέμπουν επίσης σ εκείνη την εποχή.

Παίζουν: Ροζαλία Γαβριηλίδου, Παναγιώτης Νανόπουλος, Αναστασία Αράπογλου, Γιάννης Καλαϊτζής, Χρυσάνθη Πέγιου, Δημήτρης Γούλιος, Μάκης Προδρομίδης, Βασίλης Γκόγκλης και σε ρόλο – έκπληξη  ένας special guest star!!!

Τραγουδά live επί σκηνής ο Μάκης Προδρομίδης.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων Νομαρχίας στην Έδεσσα το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, την Κυριακή 21/04 και την Δευτέρα 22/04 ώρα 6:30μ.μ. (απογευματινή) και ώρα 9:00μ.μ. (βραδινή) και την Τρίτη 23  Απριλίου 2013 και ώρα 9:00μ.μ.

 

Γενική είσοδος: 8,00€

Παιδικά: 4,00€

Φοιτητικά- ΚΑΠΗ: 5,00€

Ισχύουν ειδικές τιμές για οικογένειες