Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Θα ενημερώσω άμεσα τον Περιφερειάρχη και αρμόδιο Υπουργό Παιδείας για τα αιτήματά σας

 

Διαδήλωση-ΚαθηγητώνΔιαδήλωση των καθηγητών της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας πραγματοποιήθηκε σήμερα (17/5) στο Διοικητήριο Πέλλας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών, ενημερώθηκε για τα αιτήματά τους και συζήτησε μαζί τους για τις εξελίξεις στο χώρο της δημόσιας διοίκησης, της παιδείας ειδικότερα και των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

 

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών που τέθηκαν υπόψη του κ. Αντιπεριφερειάρχη είναι:

1. Άμεση άρση της επιστράτευσης.

2. Άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις.

 

Ο κ. Θεοδωρίδης δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα καθώς και τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για τα αιτήματα των καθηγητών. Σε σχετική δήλωσή του αναφέρει: «Οι διαδηλώσεις των καθηγητών δείχνουν ότι υπάρχει σήμερα ένας κοινωνικός αναβρασμός. Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης εξαπλώνονται στον κοινωνικό ιστό προκαλώντας κοινωνικές θύελλες. Απαιτείται ψύχραιμη θεώρηση της πραγματικότητας, εποικοδομητικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους και κατάθεση εφικτών προτάσεων που οδηγούν σε βιώσιμες λύσεις. Είναι πολύ θετικό ότι ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς προβλήματα και με τη συμμετοχή τους οι εκπαιδευτικοί τίμησαν τον ρόλο τους και τη θέση τους στην ελληνική κοινωνία».