Την αναγκαιότητα διαμόρφωσης αντίστοιχων συλλογικών προτάσεων από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε ν΄ αξιοποιηθούν στο έπακρο προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας δύο κορυφαία γεγονότα ευρωπαϊκής διάστασης και βαρύτητας, όπως είναι : 1) Η άσκηση από τη χώρα μας της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης κατά το Α ΄εξάμηνο του 2014, και 2 ) Η υλοποίηση δράσεων από τον Δήμο Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014, επισημαίνει  ο Δήμαρχος Σκύδρας Γιώργος Χοϊδης σ΄ επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Περιφερειακής ΄Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ( Π.Ε.Δ./Κ.Μ. ) και Δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών  Σίμο Δανιηλίδη.

    Στην επιστολή αυτή ο Δήμαρχος Σκύδρας αναφέρει αυτολεξεί τα εξής : << Η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕυρωπαΪκής ΄Ενωσης από τη χώρα μας, ( Α ΄ εξάμηνο 2014 ), συνιστά μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε στο βαθμό του δυνατού, να προσπαθήσουμε να εντάξουμε στις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας και να στρέψουμε το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον σε ζητήματα εμβάθυνσης της τοπικής δημοκρατίας και αυτοδιοίκησης.

    Προτείνω, λοιπόν, τα συνδικαλιστικά μας όργανα, Π.Ε.Δ./ Κ.Μ. – Κ.Ε.Δ.Ε. να επεξεργαστούν και να συντάξουν ένα ανάλογο σχέδιο τ΄ οποίο και να κατατεθεί αρμοδίως.

    Επιπλέον, με αφορμή την ανακήρυξη της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014, επιτρέψτε μου να προτρέψω ώστε η Π.Ε.Δ./Κ.Μ. να προτείνει στον Δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου κάποιες δράσεις, όπως και η αντίστοιχη τεχνογνωσία, να διαχυθούν σ΄ όλη την επικράτεια της Κεντρικής Μακεδονίας μέσω των Δήμων μας ή να κληθούν να συμμετάσχουν σε κάποιες εκδηλώσεις και οι Δήμοι της Περιφέρειάς μας.

    Αγαπητέ Πρόεδρε : εκφράζω τη βεβαιότητα ότι με την υλοποίηση των παραπάνω θα ενισχυθεί ο ρόλος, η παρουσία και η συνοχή της αυτοδιοικητικής οικογένειας προς όφελος όλων των συμπολιτών μας >>.

xoidhs2

Με  εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Σκύδρας

 

Γεώργιος  Χοϊδης