ρουμανοςΗμερίδα με θέμα “Η Ευρώπη – Ένα οικοδόμημα που βασίζεται σε μια κοινή ιστορία. Η Ελλάδα και η Ρουμανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση”  διοργανώνει το Γενικό Προξενείο Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 και ώρα 17:00 στο Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop) στη Θεσσαλονίκη.

            Η διοργάνωση γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης, με αφορμή την 63η επέτειο από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ημερίδα  θα συμμετάσχουν προσωπικότητες όπως ο Πάνος Καρβούνης, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Θεόδωρος Καράογλου, Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, ο Κωνσταντίνος Κατσιμίγας, Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και ειδικοί στη  διοίκηση  της περιφερειακής ανάπτυξης, στο χρηματοοικονομικό τομέα και στα ευρωπαϊκά προγράμματα Ρουμανίας-Ελλάδας.

            Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Γενικό Προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 340088.