χοιδησ1  Η ιστορική μνήμη επιστρατεύεται και πάλι , (9 Μαϊου ) , αυτήν τη φορά για να δοξαστούν οι επικοί προγονικοί αγώνες από την αρχαιότητα μέχρι τους νεότερους χρόνους . Αγώνες για την ανεξαρτησία , τη δημοκρατία , τη δικαιοσύνη και το δικαίωμα κάθε λαού για αυτοδιάθεση ώστε όλοι οι πολίτες να ζουν ειρηνικά , δημιουργικά και πολιτισμένα .

          Χωρίς εθνικιστικούς παροξυσμούς τιμάμε τους Εθνικούς Αγώνες και την Εθνική Αντίσταση του λαού μας κατά του ναζισμού και του φασισμού . Ας μην ξεχνάμε , όμως , ότι η χαλάρωση και η φαλκίδευση των δημοκρατικών θεσμών , η ανομία , η διχόνοια , οι εσωτερικές και εξωτερικές επιβουλές καραδοκούν με σκοπό την κατακρήμνιση και διάλυση των ανθρώπινων αξιών και του κοινωνικού ιστού .

          Ως τοπική αυτοδιοίκηση για πολλοστή φορά επισημαίνουμε και προειδοποιούμε την πολιτική ηγεσία της χώρας ότι η αδικία , η ανισότητα και γενικότερα η εξαθλίωση της κοινωνίας σπρώχνει τους συνανθρώπους μας στην επιλογή ακραίων , λαΪκιστικών και φασιστικών μεθόδων και δυνάμεων που οδηγούν τον τόπο στη διχόνοια ,στη διάλυση και στο διασυρμό . Ας ληφθούν , όσο είναι καιρός , τα κατάλληλα μέτρα .

          Πιστοί , λοιπόν , στις εθνικές παραδόσεις και στις ανθρώπινες αξίες , ας αντλήσουμε δυνάμεις απ ΄αυτές ώστε με ομοψυχία , σύνεση και υπευθυνότητα να ανατάξουμε τη χώρα μας προκειμένου να ωφεληθούν όλοι οι συμπολίτες μας και περισσότερο  οι αδικημένοι και οι λιγότερο ευνοημένοι.