g trapezanidisΤην Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών κου Ευριπίδη Στυλιανίδη, του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και εκπροσώπων από περίπου 70 Δήμους, που έχουν αιτηθεί και λάβει χρηματοδότηση προκειμένου να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τρίτους. Ανάμεσα στους Δήμους που έχουν αιτηθεί χρηματοδότησης βρίσκεται και ο Δήμος Αλμωπίας.

  

   Στην σύσκεψη παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αλμωπίας κ. Τραπεζανίδης Γεώργιος συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος οικονομικών υπηρεσιών κα Κοροσίδου Ευαγγελία, προκειμένου να ενημερωθούν για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία και να καταθέσουν τα αιτήματά τους και τις δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν και πρέπει να προσπεραστούν ούτως ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες .

 

   Πάνω από 900 εκατ. ευρώ είναι η συνολική οφειλή των Δήμων προς τις τοπικές αγορές. Ήδη, το υπουργείο Εσωτερικών έχει ολοκληρώσει τα αιτήματα χρηματοδότησης 167 Δήμων προς το υπουργείο Οικονομικών, τα οποία έχουν εγκριθεί και έχει αρχίσει να προχωρά η υλοποίησή τους.

Από το Δήμο Αλμωπίας