IMG_8045Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 13 Μαΐου, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό κέντρο Αριδαίας, το σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED) από το Δήμο Αλμωπίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Νοσηλευτών Νομού Πέλλας & Νομού Γρεβενών και τoEKAB Θεσσαλονίκης.

 

Ο προγραμματισμένος αριθμός συμμετεχόντων (24 άτομα), που είχε καθοριστεί από το ΕΚΑΒ, καλύφθηκε απόλυτα, ενώ παρόντες στο σεμινάριο ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστου Αναστάσιος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών Ν. Πέλλας κα Ταουσάνη Μαργαρίτα.

 

IMG_8039Αρχικά το λόγο πήρε ο υπεύθυνος του σεμιναρίου ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των πρώτων βοηθειών στην καθημερινή μας ζωή, αφού μέσω της εκπαίδευσης μπορούμε να βοηθήσουμε και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές οποιαδήποτε στιγμή εμφανιστεί ανάγκη.

 

Έπειτα το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστου Αναστάσιος, ο οποίος ευχαρίστησε τους συλλόγους Νοσηλευτών Ν. Πέλλας και Γρεβενών και το ΕΚΑΒ και τόνισε ότι ο Δήμος Αλμωπίας, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική αλληλεγγύη και στη συνεργασία των φορέων, προκειμένου να αντιμετωπίζονται δύσκολες και έκτακτες καταστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία για την ενημέρωση απλών πολιτών και νοσηλευτών σε ζητήματα παροχής πρώτων βοηθειών.

 

IMG_8047Παράλληλα με τις θεωρητικές γνώσεις που απέκτησαν οι εκπαιδευόμενοι έγινε και παρουσίαση και επίδειξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή από τους  Διασώστες του ΕΚΑΒ και νοσηλευτές του Νομού Πέλλας. Οι εκπαιδευόμενοι χωρισμένοι σε τέσσερις ομάδες έλαβαν σημαντικές οδηγίες και χρήσιμες πρακτικές για έκτακτες περιπτώσεις παροχής βοήθειας.

 

Μετά το τέλος των σεμιναρίων οι εκπαιδευόμενοι ευχαρίστησαν τα μέλη του ΕΚΑΒ και έλαβαν τις πιστοποιήσεις από το ERC (Eυρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης).

 

Τέλος, να σημειωθεί ότι λόγω των πολλών αιτήσεων θα πραγματοποιηθούν και άλλα σεμινάρια, ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους να ενημερωθούν γύρω από την παροχή πρώτων βοηθειών.