Αγαπητοί συνάδελφοι

     

    μεθ νοσοκομείο Τις τελευταίες ημέρες τελείται ένα έγκλημα στη Δυτική Μακεδονία. Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας στερείται ιατρών με την παρουσία μόνο μιας Εντατικολόγου, Επιμ. Α΄ (αποσπασμένης άνω του εξαμήνου όπως της είχαν πει) από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο και ενός Επικουρικού Επιμελητού. Η ΜΕΘ του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου διαθέτει 6 ενεργές κλίνες. Είναι κατανοητό ότι  δεν μπορεί να λειτουργήσει για λογούς ασφαλείας των ασθενών. Η κούραση των ιατρών έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Είναι λοιπόν προσωρινά κλειστή, αλλά  τίθεται  θέμα λειτουργίαςτης εκ νέου.

       Η διοίκηση της 3ης ΔΥΠΕ ευγενικά μεν, εκβιαστικά δε, ύστερα από συνεννόηση με τη διοικήτρια των διασυνδεομένων νοσοκομείων Μποδοσάκειου και Μαμάτσειου, αποφάσισε την εκ περιτροπής μετακίνηση των τριών επιμελητών της ΜΕΘ του Νοσοκ. Έδεσσας  για «την κάλυψη επειγουσών και επιτακτικών αναγκών της Μεθ του Μποδοσακειου», για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και μέχρι την τοποθέτηση επικουρικού ιατρού κατόπιν συνεννόησης των Διοικητών των εμπλεκομένων Νοσοκομείων.

      νοσοκομείοΕίχε προηγηθεί συνάντηση των δυο από τους 3 γιατρούς  με τον Υποδιοικητή  της  3ης ΔΥΠΕ για θέματα προσωπικού, για το συγκεκριμένο θέμα, κατά την οποία  αναφέρθηκε ότι η μετακίνηση είναι προσωρινή (μόνο 2 εφημερίες ο καθένας  για κάθε μήνα έως και  Ιούλιο) μέχρι να προσληφθεί ο αναμενόμενος επικουρικός ιατρός.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ  ΙΑΤΡΟΣ!

        Είναι χρήσιμο να αναφερθεί ότι δεν ενημερώθηκε καν για το θέμα αυτό η Διευθύντρια της ΜΕΘ του Νοσοκ. Έδεσσας. Οι προαναφερθέντες 3 επιμελητές, ανάμεσα στους οποίους είμαι και εγώ, κάνουν ήδη 8 εφημερίες στη Μεθ του Νοσοκ. Έδεσσας από τις οποίες προσφάτως πληρωθήκαν τις βασικές 6 εφημερίες  έως και τον Φεβρουάριο του 2013 ενώτις υπόλοιπες 2 εφημερίες  δεν έχουν πληρωθεί από την περασμένη χρονιά (μικρό το κακό, έχουμε συνηθίσει!)

       Σας παραθέτω τους κάτωθι ενδοιασμούς μου σαν γιατρός αλλά και σαν άνθρωπος:

  1)  Η απόφαση της ΔΥΠΕ δεν αναφέρει το προφορικώς συμφωνηθέν ότι γίνεται θέμα μόνο για κάλυψη  1-2 εφημεριών και όχι και για πρωινό ωράριο για αυτό και δεν μας κατοχυρώνει.

  2)  Γιατί παρακάμφτηκε η Διευθύντρια της ΜΕΘ του Νοσοκ. Έδεσσας και δεν έλαβε καμία ενημέρωση?

  3)  Γιατί δεν έχει αποταθεί  η ΔΥΠΕ και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης?

   4)  Πως έχουν σκοπό να καλυφθούν τα πρωινά ωράρια γιατί και οι συνάδελφοι της Πτολεμαΐδας πρέπει να λάβουν τα νόμιμα ρεπό τους?

  5)  Τι θα γίνει από τον Ιούλιο και μετά? Οι 2 συνάδελφοι στην Πτολεμαΐδα κάνουν σύνολο 17 εφημερίες + 6 δικές μας = 23!  Οι υπόλοιπες  7 ημέρες πως θα καλυφθούν?

  ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ  ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ!  ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΕΝΕΡΓΕΣ  ΚΛΙΝΕΣ  ΜΕΘ  ΚΑΙ  entatikhΤΙΠΟΤΑ  ΑΛΛΟ!  ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΟ!

  5) Μήπως πρέπει να υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση?

 

   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ  ΖΩΕΣ ΒΑΡΕΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ!

 

                                                              

                                                                 ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

                                                                Πνευμονολόγος –Εντατικολόγος

                                                                          Επιμελητής Β΄ – ΕΣΥ

                                                                Μ.Ε.Θ – Νοσοκομείο Έδεσσας