ζημίες σε πρανέςΜεγάλες καταστροφές δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση που συνοδεύτηκε κατά τόπους από χαλαζόπτωση.

 

Το χαλάζι δημιούργησε ολική καταστροφή στις αγροτικές καλλιέργειες, στα σημεία που εμφανίστηκε το φαινόμενο. Ήδη ο Δήμος Έδεσσας έχει ειδοποιήσει την αρμόδια υπηρεσία και άμεσα θα εκτιμηθούν οι ζημιές από συνεργεία του ΕΛΓΑ.

 

Τεράστια προβλήματα δημιουργήθηκαν σε υποδομές της περιοχής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το γήπεδο της Τοπικής Κοινότητας Άγρα, που πλημμύρισε, αλλά και διάφορα σημεία -κυρίως δρόμους και γέφυρες- σε πολλές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Έδεσσας που υπέστησαν καταστροφές.

 

Από τη στιγμή εκδήλωσης των φαινομένων στις περιοχές πραγματοποίησης των καταστροφών βρέθηκε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, για το συντονισμό των συνεργείων άμεσης αποκατάστασης των εντονότερων προβλημάτων. Τα μηχανήματα έργου και τα συνεργεία τοδρομος γηπεδο Άγραυ Δήμου Έδεσσας, σε συνεργασία με άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, συνέδραμαν τους πολίτες για την αποφυγή ατυχημάτων, αλλά και προχώρησαν σε άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Σήμερα, κλιμάκιο του Δήμου Έδεσσας με επικεφαλής τον Δήμαρχο, καταγράφει τις ζημιές σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, ενώ παράλληλα έχει υποβληθεί αίτημα και ασκείται πίεση προς το Υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών μέσω των δράσεων πολιτικής προστασίας.

 

γηπεδο Αγρα

γεφυρα Μεσημέρι