Με επιτυχία διεξήχθη η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αλμωπίας την Τετάρτη 26 Ιουνίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας, με τα εξής θέματα:  1) προτάσεις  για την ανάπτυξη του Δήμου Αλμωπίας, 2) γνωμοδότηση για την ονομασία και μετονομασία  οδών Αριδαίας, 3) γνωμοδότηση για τα αδέσποτα  ζώα.

 

aridaianΣτη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Πασόης Δημήτρης, οι Αντιδήμαρχοι Καλδερεμτζή Δέσποινα, Καραμαριάς Σταύρος, Θεοδωρίδης Αναστάσιος, Τραπεζανίδης Γεώργιος και ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νικολαΐδης Κων/νος και πολλά από τα μέλη της επιτροπής Διαβούλευσης, αλλά με απούσα τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης με παρόντες 16 μέλη επί συνόλου 27, συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Πασόη Δημήτρη, προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί των παραπάνω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες, πήραν το λόγο και εξέφρασαν τις απόψεις τους για τις ενέργειες και τα έργα στα οποία θα πρέπει να προχωρήσει ο Δήμος Αλμωπίας.

 

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας, με την εισήγησή του στο πρώτο θέμα, αναφέρθηκε στη σημασία του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου όπου αποκαλύπτονται οι ανάγκες του Δήμου, οι δυνατότητες ανάπτυξής του και οι πηγές χρηματοδότησής του αλλά και οι αναπτυξιακές προτεραιότητες που τέθηκαν γύρω από τους παρακάτω άξονες:

α. Φυσικό και Οικιστικό Περιβάλλον – Τεχνικές υποδομές

β. Κοινωνική Πολιτική, Παιδεία και Πολιτισμός

γ. Τοπική Οικονομία και Απασχόληση

δ. ο Ο.Τ.Α. ως οργανισμός και οι σχέσεις του με τους πολίτες, την πολιτεία και τους τοπικούς φορείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα μέλη της επιτροπής, συζήτησαν με το Δήμαρχο για έργα και παρεμβάσεις που αφορούν την ανάπτυξη της Αλμωπίας καθώς και για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, ενώ διατύπωσαν και προτάσεις για την ονομασία και μετονομασία των οδών της Αριδαίας.

 

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας, στην εισήγηση του στο δεύτερο θέμα, πρότεινε την ονομασία και μετονομασία κάποιων οδών της Αριδαίας με βάση ονόματα που σχετίζονται άμεσα με την ιστορία της Αλμωπίας και τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν ομόφωνα.

 

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας, στην εισήγηση του στο τρίτο θέμα, ανέφερε αρχικά  ότι το πρόβλημα των αδέσποτων δεν δημιουργείται από συνειδητή παράκαμψη της νομοθεσίας ή από αδιαφορία των τοπικών αρχών, αλλά από προβλήματα της ίδιας της νομοθεσίας (πολυπλοκότητα), αλλά και από οργανωτικά προβλήματα (έλλειψη προσωπικού, εξοπλισμού, οργάνωσης κτλ.). ενώ ανέφερε κάποιες από τις ενέργειές του Δήμου, σχετικά με τα αδέσποτα.

 

Κλείνοντας ο Δήμαρχος επισήμανε ότι τα αδέσποτα δεν αποτελούν το πρόβλημα αλλά το αποτέλεσμα ενός προβλήματος που έχει τις ρίζες του στην νοοτροπία των συνδημοτών μας και όχι μόνο και  τόνισε ότι η Επιτροπή Διαβούλευσης μπορεί να γίνει ο καταλύτης για την ουσιαστική αντιμετώπιση τόσο του προβλήματος που συζητάμε σήμερα όσο και άλλων προβλημάτων που προκύπτουν.

 

Θεωρούμε ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής διαβούλευσης ήταν από τις πιο ουσιαστικές, μιας και αναπτύχθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.