sakoula anakiklosisΈχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς η ανακύκλωση στον Δήμο Έδεσσας. Ήδη το ειδικό απορριμματοφόρο όχημα για την ανακύκλωση, που προμηθεύτηκε ο Δήμος Έδεσσας μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, συγκεντρώνει να ανακυκλώσιμα υλικά από τους 200 μπλε κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε κάθε γειτονιά της πόλης της Έδεσσας. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα της ανακύκλωσης έχει ξεκινήσει πιλοτικά στην πόλη της Έδεσσας και θα επεκταθεί στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι πολίτες ανταποκρίνονται στη δράση του Δήμου Έδεσσας και οι μπλε κάδοι περιλαμβάνουν μόνο ανακυκλώσιμα υλικά, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Βεβαίως, πολλά ανακυκλώσιμα υλικά τοποθετούνται από τους πολίτες στους μπλε κάδους μέσα σε πλαστικές σακκούλες, γεγονός που δημιουργεί κάποια προβλήματα, αλλά σε γενικές γραμμές οι πολίτες τηρούν τους κανόνες της ανακύκλωσης και συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα.

Σχετικά με το πρόγραμμα ανακύκλωσης ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου δήλωσε «Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που αγκάλιασαν το πρόγραμμα της ανακύκλωσης του Δήμου Έδεσσας και συμμετέχουν ενεργά, δείχνοντας την περιβαλλοντική τους ευαισθησία. Τους καλώ να συνεχίσουν και να εντείνουν τις προσπάθειες για να προστατέψουμε αποτελεσματικά το περιβάλλον. Η ανταπόκριση των πολιτών δείχνει ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε σημαντικές δράσεις με αντίκτυπο στις μελλοντικές γενιές».