ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ-ΧΡΗΣΤΟΥΣτο μακρινό KOPAONIK της Σερβίας βρίσκονται από την περασμένη Κυριακή πέντε αθλητές  της εφηβικής ομάδας του Πανεδεσσαϊκού(Χρήστου, Κληντσάρης, Στόμας, Τράπκος, Σίπκας) συνοδευόμενοι από τον προπονητή τους Γιάννη Αναστασιάδη και συμμετέχουν  σε εξειδικευμένο καμπ για περιφερειακούς παίκτες της YUBAC(YUGOSLAVBASKETBALLCAMP) που πραγματοποιείται στις άρτιες εγκαταστάσεις του γνωστού θέρετρου.  Επικεφαλής προπονητής του καμπ στο οποίο συμμετέχουν οι Εδεσσαίοι αθλητές είναι ο γνωστός ZoranSretenovic.

 

ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ-ΣΤΟΜΑΣOZoranSretenovicείναι από τους πιο γνωστούς παλαίμαχους Σέρβους καλαθοσφαιριστές που έκανε μεγάλη καριέρα παίζοντας στη θέση του pointguard. Έπαιξε σε πολλές ομάδες της χώρας του και της Ευρώπης, με σημείο αναφοράς της Γιουγκοπλάστικα/ Ποπ 84 του Σπλιτ με την οποία κέρδισε τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης, όντας από τους βασικούς πρωταγωνιστές. Επίσης έχει κερδίσει δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τις εθνικές ομάδες της Γιουγκοσλαβίας και της Σερβίας , πρωταθλήματα και κύπελλα στη Γερμανία, τέσσερα πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και δύο  Supercups Γιουγκασλαβίας. Έχει διατελέσει προπονητής της  KKBudućnostPodgorica, της KKHemofarm, της KKIgokea και από τον Ιούλιο του 2008, είναι προπονητής της  KKVojvodina.

 

Το YUBAC ιδρύθηκε στο Βελιγράδι  το 1993, είναι το πιο φημισμένο καμπ στην Ευρώπη και εκπροσωπεί με σεβασμό τη Γιουγκοσλαβική σχολή καλαθοσφαίρισης έχοντας από την αρχή λειτουργίας του υψηλά στάνταρτ τόσο σε προπονητές, αθλητικές εγκαταστάσεις, συνθήκες διαμονής και διατροφής, όσο και στο σύνολο του προπονητικού προγράμματος. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται υπό της αιγίδα της FIBAEUROPE, δείγμα της αναγνώρισης του και το προπονητικό δυναμικό αποτελείται από παλιούς διεθνείς αθλητές και αθλήτριες καθώς και προπονητές των μικρών ηλικιών σε αγόρια καΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ-ZORAN SRETENOVITSι κορίτσια της  Εθνικής Σερβίας.

 

Καθημερινά στο καμπ πέραν των αθλητικών προγραμμάτων πραγματοποιείται σεμινάριο καλαθοσφαίρισης παρουσία γνωστών Σέρβων προπονητών και καλαθοσφαιριστών της Εθνικής ομάδας της Σερβίας και επισκέπτονται τους συμμετέχοντες γνωστοί αθλητές από όλη την Ευρώπη. Την πρώτη ημέρα του καμπ παραβρέθηκε ο προπονητής της Μπουντουσνοστ  JovovicIgor  και ο διεθνής καλαθοσφαιριστής της ίδια ομάδας VitkovacCedomir  αναλύοντας τη σημασία της δημιουργικότητας του περιφερειακού παίκτη στο picknRollκαι στη backdoorπάσα.

 

Ταυτόχρονα με το καμπ για περιφερειακούς παίκτες, στις ίδιες εγκαταστάσεις διεξάγεται και το καμπ βελτίωσης επαγγελματιών παικτών δίνοντας στα παιδιά που συμμετέχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τον τρόπο προπόνησης παικτών κορυφαίου επιπέδου απ’ όλη την Ευρώπη.

Η παραμονή των παικτών του Πανεδεσσαϊκού στο Κopaonik  θα διαρκέσει οκτώ ημέρες και με την επιστροφή τους θα ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ-YUBAC(ZORAN SRETENOVITS)ακολουθήσει αξιολόγηση της συμμετοχής από τη διοίκηση και τους προπονητές με ενδεχόμενη περαιτέρω συνεργασία της ομάδας της Έδεσσας με τη YUBACσε όλους τους τομείς.