IMG_5968Εχθές, 8 Ιουλίου 2013, οι υπηρεσίες του Δήμου Έδεσσας δεν λειτούργησαν ακολουθώντας την απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για κλείσιμο όλων των δημοτικών υπηρεσιών της χώρας, με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές.

Η κατάργηση της  Δημοτικής Αστυνομίας και η θέση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, όπως επίσης το ενδεχόμενο κατάργησης και άλλων δημοτικών υπηρεσιών, είναι ξεκάθαρες εικόνες της συνεχούς υποβάθμισης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των προβλημάτων που συσσωρεύονται και δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στους Δήμους.

Αντί της μείωσης της γραφειοκρατίας και της δημιουργίας ευέλικτου και σύγχρονου θεσμικού πλαισίου, που να απαντάει στις σημερινές ανάγκες, δυστυχώς επιλέγεται η «εύκολη» λύση της κατάργησης υπηρεσιών και της απόλυσης υπαλλήλων. 11Δημαρχειο κλειστόΜε τον τρόπο αυτό απλώς εντείνονται τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της χώρας, συμπολίτες μας ωθούνται σε αδιέξοδα και το κυριότερο δεν λύνονται τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμος Έδεσσας μαζί με τους εργαζόμενους συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και οργανώνουν τον αγώνα για μία σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τους εργαζόμενους να υπηρετούν τον πολίτη με αξιοπρέπεια και αγάπη για το θεσμό.