δημ εδεσσαςΕίναι φανερό ότι η Κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει τους ΟΤΑ α’ βαθμού, καθώς αφού μετέφερε αρμοδιότητες χωρίς τους προβλεπόμενους πόρους, αφού μείωσε κατά 65% την τακτική επιχορήγηση τους, πλέον με οριζόντια αντίληψη καταργεί στο σύνολό τους υπηρεσίες με τη μέθοδο του ξαφνικού θανάτου. Πρόκειται για απαξιωτική αντίληψη απέναντι στο σύνολο των Δήμων της χώρας, που καταργεί τη βούληση και τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Η δημοτική αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υποδομών και στην περιστολή των δαπανών από βανδαλισμούς. Ως εκ τούτου γίνεται κατανοητό ότι κρίνεται απόλυτα αναγκαία η παρουσία των εν λόγω υπηρεσιών στη διάθεση των δημοτών και δεν μπορεί να δίνει δεκτή περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η όποια κατανόηση και συμμετοχή μας, στην δημοσιονομική ανάκαμψη της χώρας, έχει προ πολλού εξαντληθεί. Η ανεργία έχει φτάσει σε εφιαλτικά ποσοστά, τα συσσίτια απόρων αποτελούν καθημερινά διογκούμενη πραγματικότητα και οι καχεκτικές προνοιακές δομές του Δήμου φυτοζωούν χάριν της εθελοντικής διάθεσης των συνδημοτών μας.

Σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του Δήμου Έδεσσας στις 11 και 12 Ιουλίου 2013. Μέσα από αυτή την κίνηση ο Δήμος Έδεσσας εκφράζει την ενεργή του συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της Τ.Α., αλλά κυρίως υπερασπίζεται τον κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών που οι Δήμοι πρόσφεραν στον δοκιμαζόμενο από την κρίση Ελληνικό λαό και αντιστέκεται στην καταβαράθρωση του επιπέδου ζωής που προωθείται από την εφαρμοζόμενη πολιτική.