αστρονομια1Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Αστρονομίας την οποία διοργάνωσε η Δ.Δ.Ε. Πέλλας και ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης, το Σάββατο και την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 στο χωριό Παλαιός Άγιος Αθανάσιος με θέμα: «Αστέρια στο Στερέωμα, ήτοι τα θαυμάσια Αστερόεντος Ουρανού.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε εισηγήσεις από τους:

               κ. Σταύρο Αυγολούπη, καθηγητή Αστροφυσικής στο Α.Π.Θ. με θέμα «Μια διδακτική Προσέγγιση της δημιουργίας του Ηλιακού Συστήματος.

               κ. Πολυχρόνη Καραγκιοζίδη, M.Sc Χημικό και αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Χημικών Βορείου Ελλάδος με θέμα: «Εξωγήινη ζωή. Τι αναζητούμε και που ενδεχομένων θα βρεθεί».

               Δρ. Κωνσταντίνο Κούγκα, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας με θέμα: «Αστρονομία στα σχολικά προγράμματα του Ελληνισμού».

               κ. Νικολέτα Τσιουμπανίκα, Μαθηματικό, με θέμα: «Σύμπαν αυτό το άγνωστο σπίτι μας. Παρουσίαση μιας σχολικής δραστηριότητας».

αστρονομια2Τις εργασίες παρακολούθησαν: Ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας κ. Μάρκος Ασπρίδης και μέλη του Ομίλου, Σχολικοί Σύμβουλοι της ΔΔΕ Πέλλας, Εκπαιδευτικοί που διδάσκουν το μάθημα της Αστρονομίας αλλά και αρκετοί που ενδιαφέρονται για τα «Θαυμάσια του Αστερόεντος Ουρανού».

Εκτός από τις εισηγήσεις το πρόγραμμα περιλάμβανε και ηλιακή παρατήρηση με εξοπλισμό που διέθεσε ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας.

Το σύνολο όσων παρακολούθησαν την ημερίδα έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το πρόγραμμα αλλά και τη διαμονή τους στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο και εκδήλωσαν την επιθυμία να πραγματοποιηθούν και άλλες παρόμοιες δράσεις.

 

 

 

 

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Δ.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

 

 

 

Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΓΚΑΣ

Χημικός