apasx skydraΠρόταση για την απασχόληση εξήντα τριών  ( 63 ) ανέργων, διαφόρων ειδικοτήτων, για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, απέστειλε, πρόσφατα, ο Δήμος Σκύδρας προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) προκειμένου να τις καταθέσει στον Ο.Α.Ε.Δ. στο πλαίσιο της προετοιμασίας και της υλοποίησης του  <<Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την απασχόληση ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση>>.

   Οι ειδικότητες που προτάθηκαν , οι οποίες, σημειωτέον, επιλέχθηκαν από έναν περιορισμένο πίνακα ειδικοτήτων και οι αντίστοιχες θέσεις απασχόλησης μαζί με την κατηγορία εκπαίδευσης είναι οι παρακάτω :

   ΠΕ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ 2 , ΤΕ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ 3 , ΔΕ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ 2 , ΠΕ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ 4 , ΤΕ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ 1 , ΔΕ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ 3 ,  ΠΕ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ 4 , ΤΕ – ΛΟΓΙΣΤΩΝ 4 ,  ΥΕ – ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ  25 , ΠΕ – ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ 1 , ΠΕ – ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 1 , ΤΕ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 3 , ΤΕ – ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 5 , ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ 5.

   Ταυτόχρονα ο Δήμος Σκύδρας τόνισε προς την Κ.Ε.Δ.Ε. τα εξής : <<Επισημαίνουμε το γεγονός ότι σε μια εποχή που ισχύει περιοριστικό θεσμικό πλαίσιο για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και οι ανάγκες τόσο του Δήμου όσο και των δημοτών αυξάνονται καθημερινά είναι σκόπιμο να περιλαμβάνονται στα προγράμματα και εργατοτεχνικές ειδικότητες (υδραυλικοί, εργάτες καθαριότητας και πρασίνου, ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων).                                         

Οι ελλείψεις αυτών των ειδικοτήτων είναι μεγάλες και το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για ν΄ αντιμετωπίσει αποτελεσματικά καίρια προβλήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων μας. Συνεπώς είναι ανάγκη να ληφθούν υπόψη τα προαναφερόμενα σε μελλοντικό σχεδιασμό και προγραμματισμό κοινωφελούς εργασίας ή άλλων συναφών προγραμμάτων>>.

   Πιθανότατα, το προσεχές διάστημα, ο Ο.Α.Ε.Δ. θα καλέσει, μέσω δημόσιας ανακοίνωσης, τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον έλεγχο των αιτήσεων και εν συνεχεία για την αξιολόγηση και την κατάταξη των ανέργων στις ανάλογες θέσεις απασχόλησης.