μομπιλιτιΣτους πρώτους διακόσιους Δήμους παγκοσμίως και στους δύο πρώτους, πανελλαδικά, Δήμους των οποίων η αίτηση έγινε αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να συμμετάσχουν στην          «ΕυρωπαΪκή Εβδομάδα Μετακίνησης – Κινητικότητας» συγκαταλέγεται ο Δήμος Σκύδρας. Πραγματοποιείται, λοπόν, και φέτος, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, η «η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης (Ε.Ε.Μ.) – EuropeanMobilityWeek (E.M.W.)» που στόχο έχει τη βελτίωση της  ποιότητας ζωής των πολιτών, των αστικών κυρίως περιοχών, μέσω της μείωσης ή της αποθάρρυνσης της χρήσης των ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων και της αξιοποίησης κι ενθάρρυνσης βιώσιμων, οικολογικών εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς ανθρώπων και προϊόντων (πεζή, ποδήλατο, μαζικά μέσα συγκοινωνίας, χρησιμοποίηση του Ι.Χ. αυτοκινήτου για την εξυπηρέτηση πέραν του ενός επιβαινόντων κ.α.).  

   Αποτελεί μια πανευρωπαϊκή, κι όχι μόνον, πολύμορφη δράση που ξεκίνησε το 2002 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και κορυφώνεται με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο «.

   Το κεντρικό σύνθημα της φετινής Ε.Ε.Μ. είναι «clearairit΄syourmove», (καθαρός αέρας -είναι στο χέρι σας).

   Ο Δήμος Σκύδρας θα συμμετάσχει με ποικίλες εκδηλώσεις και ενέργειες (έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου, ομιλίες, πανό, ζωγραφική, φωτογραφία, ποδηλατοδρομία, βάψιμο διαβάσεων πεζών, καθαρισμός κυκλοφοριακών κόμβων και πινακίδων κ.α.) επιχειρώντας να συνεργαστεί με φορείς δημόσιους–ιδιωτικούς–κοινωνικούς, (Αστυνομία, Σχολεία, Σύλλογοι, Εθελοντικές Οργανώσεις κ.λ.π.).

  Στις όποιες εργασίες και υλικά απαιτηθούν, θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν εκ των ενόντων ή και με την επιδίωξη ανεύρεσης χορηγών στο πλαίσιο της ενεργοποίησης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

   Η πρόταση είναι εναρμονισμένη με τις προτεραιότητες και τις αρμοδιότητες του Δήμου και η υλοποίησή της θα λειτουργήσει ενισχυτικά σε παρεμφερείς δράσεις για την ευαισθητοποίησή μας και την υπενθύμιση των υποχρεώσεών μας, είτε σαν άτομα είτε σαν σύνολο, απέναντι στον συμπολίτη μας και στην κοινωνία.

   Hσχεδίαση και η προετοιμασία του προγράμματος είναι ανοιχτές σε κάθε ρεαλιστική και υλοποιήσιμη ιδέα και συνεργασία, όπως, βέβαια, και κάθε είδους προσφορές. Αρμόδια είναι τα στελέχη του Δήμου : Ελένη Ευaγγελίδου 2381351882, Πετρούλα Κολυμπάρη 2381351881, Δημήτρης Αλεξανδρίδης 2381351802, ηλεκτρ.διεύθυνση : muskydra@otenet.grfax 2381082887.

   Στόχος να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα και να καταφέρουμε να επαναλαμβάνουμε τις εκδηλώσεις κάθε χρόνο προσαρμόζοντάς τις στις απαιτήσεις και τις συνθήκες κάθε εποχής.