Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Δημιουργούμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας με την ελληνική ομογένεια

 

Θεοδωρίδης-ΚωτσόπουλοςΟ Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε σήμερα (12/8) το πρωί στο γραφείο του με τον κ. Γεώργιο Κωτσόπουλο, Πρόεδρο του Συλλόγου Ομογενών από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας που ζουν στο Τορόντο του Καναδά. Στο Τορόντο ζουν και εργάζονται περισσότεροι από 160.000 έλληνες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, ενώ σε ολόκληρο τον Καναδά οι έλληνες ξεπερνούν τις 500.000.

 

Ο κ. Κωτσόπουλος, ο οποίος κατάγεται από τον Άγιο Γεώργιο του Δήμου Πέλλας, ενημέρωσε τον κ. Θεοδωρίδη για τις δράσεις του Συλλόγου της ελληνικής ομογένειας στο Τορόντο προκειμένου να διατηρηθούν τα ήθη, τα έθιμα και στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού και παράδοσης. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε ιδιαίτερα την προοπτική ενίσχυσης των δεσμών και σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ελληνικής ομογένειας. Αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει η διατήρηση της επαφής με την μητέρα Ελλάδα για τη νέα γενιά της ελληνικής ομογένειας, σημείωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για τη δημιουργία κατασκηνώσεων στην Π.Ε. Πέλλας ώστε να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα φιλοξενίας νέων ελλήνων ομογενών από τον Καναδά όπως κι άλλες χώρες του κόσμου στις οποίες υπάρχουν Έλληνες.

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών βρέθηκαν και άλλα θέματα όπως η ανάγκη για παροχή έγκυρης πληροφόρησης σε θέματα φορολογίας και κληρονομικού δικαίου που αφορούν τους έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό, καθώς και η υποστήριξη των ελλήνων της ομογένειας κατά τις επισκέψεις τους στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που επιθυμούν να αναλάβουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

 

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την κεντρική στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για διεύρυνση των σχέσεων με την ελληνική ομογένεια και τη δημιουργία δικτύων προώθησης ιδεών, σχετικών με την ελληνικό πολιτισμό καθώς επίσης και ποιοτικών αγαθών και υπηρεσιών.