Ο χρόνος φαίνεται να περνάει γρήγορα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Έτσι, βρισκόμαστε πάλι στην αφετηρία και στο καλωσόρισμα ενός νέου σχολικού έτους, εν μέσω, δυστυχώς, μιας ύφεσης που καταδυναστεύει τις ζωές και τον τόπο μας.

    Θυμίζω ότι στην αντίστοιχη περσινή χρονική στιγμή είχαμε επισημάνει τα εξής : “Η επίκληση της οικονομικής κρίσης δεν  μπορεί ν΄ αποτελέσει τη δικαιολογία ώστε το κράτος, αυτό κυρίως, να μην είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα”.

    Ωστόσο, και φέτος, η πολιτεία καταφθάνει στο ραντεβού της με την εκπαίδευση ασθμαίνοντας και με αρκετές εκκρεμότητες ή προτεινόμενες λύσεις της τελευταίας στιγμής, όπως είναι οι ελλειμματικές χρηματοδοτήσεις, η υστέρηση στη λύση του προβλήματος των καθαριστριών των σχολείων και η εφαρμογή των οριζόντιων μέτρων κινητικότητας και διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών που βλάπτουν, αντί να θεραπεύουν, το σύνολο της παιδείας και της κοινωνίας μας κατ΄ επέκταση.

    Πέρσι, διανύσαμε μια οδυνηρή, ομολογουμένως, χρονιά που την χαρακτήρισαν γεγονότα, όπως ήταν η έλλειψη χρηματοδοτικών πόρων για τη θέρμανση των σχολικών αιθουσών, την κάλυψη εξοπλισμού, τις επισκευές και τις συντηρήσεις των σχολικών κτηρίων.

    Η πολιτεία, λοιπόν, πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων ώστε η νέα εκπαιδευτική χρονιά να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί ομαλά.

    Όχι, εκπτώσεις στην παιδεία. Όχι, ακραίες και εν θερμώ αποφάσεις και μέτρα.   

    Απαιτείται σύνεση, συναίνεση και ψυχραιμία για την επίλυση των όποιων προβλημάτων, και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε και θα συμπράξουμε ως Δήμος Σκύδρας.

    χοιδησ1Αισιοδοξώντας ότι έστω και αργοπορημένα οι ιθύνοντες θα σκύψουν πάνω από τα προβλήματα και θα δώσουν άμεσα τις δέουσες λύσεις.

    Εύχομαι, (εκ μέρους κι όλων των αιρετών και των στελεχών του Δήμου μας), στη μαθητική νεολαία, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς, στα στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και στις σχολικές επιτροπές, πρόοδο, δύναμη και καλή σχολική χρονιά.

 

                                                                                       Ο Δήμαρχος Σκύδρας  

                                                                                            Γιώργος Χοΐδης