Στην εισήγησή του θα θέσει το θέμα της μεταφοράς μαθητών

ΕΝΠΕ-ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ 2012

 

Στις εργασίες του εκτάκτου συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.ΠΕ.) το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα συμμετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

 

Η θεματολογία του συνεδρίου αφορά κυρίως τα οικονομικά των Περιφερειών – Περιφερειακών Ενοτήτων από τη μία και ο σημαντικός ρόλος που πρέπει να διαδραματίσουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας από την άλλη.

 

Ο κ. Θεοδωρίδης στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του ως υπεύθυνος του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα μιλήσει για το σχεδιασμό και τη στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθείται στην Π.Κ.Μ. παράλληλα με τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην εκτέλεση αναπτυξιακών δράσεων από τα ασφυκτικά οικονομικά περιθώρια, λόγω της κρίσης.

 

Επίσης, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης θα αναφερθεί στο κρίσιμο θέμα της μεταφοράς μαθητών, ένα ζήτημα που απασχολεί όλες τις Περιφέρειες. «Κυρίαρχος στόχος είναι να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια ώστε να ξεκινήσει και να λειτουργήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα η μεταφορά των μαθητών. Κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα στη μάθηση και στην εκπαιδευτική διαδικασία από τα παιδιά μας», τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης.