resized1-6b2852300e39c144bc8fa57793a0dde3Κοινό μέτωπο αγώνων
ενάντια στην εξαθλίωση της ζωής μας.
Μπροστά στην όλο και μεγαλύτερη υποβάθμιση της ζωής μας, γεννιέται όλο και περισσότερο μέσα μας η ανάγκη να οργανώσουμε τους αγώνες μας συλλογικά και οριζόντια πέρα από αποστειρωμένες απομονωμένες κλαδικές διεκδικήσεις.
Γιατί όταν καλλιεργείται η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων όλα είναι εφικτά. Όταν ο άνεργος μάχεται μαζί με τον εργαζόμενο, όταν ο νέος με τον μεγαλύτερο διεκδικούν μαζί, ο δάσκαλος με τον μαθητή, ο γιατρός με τον ασθενή, ο ντόπιος με τον μετανάστη εργάτη, ο ιδιωτικός με τον δημόσιο υπάλληλο· τότε η πιθανότητα να κερδίσουμε την μάχη για την επανοικειοποίηση του χώρου και του χρόνου στη ζωή μας, μεγαλώνει.
Το μεγάλο ψάρι κατασπαράζεται με ευκολία όταν τα μικρά ψάρια αυτοοργανώσουν τις αντιστάσεις τους, ταξικά και συλλογικά, πέρα από κάθε είδους διαχωρισμούς, διακρίσεις, συμφέροντα και παρατάξεις.
Με αφορμή από όλα τα παραπάνω αλλά και για όλους τους λόγους του κόσμου, καλούμε όλους τους εργαζόμενους (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα), άνεργους, μαθητές, φοιτητές, αγρότες, ντόπιους και ξένους, όλες τις συλλογικότητες και ατομικότητες, συλλόγους, σωματεία και φορείς.
Τους καλούμε ούτως ώστε να συζητήσουμε, να συνδιαμορφώσουμε, να συναποφασίσουμε και να δράσουμε. Ελπίζουμε να ανακαλύψουμε όλοι μαζί κοινούς στόχους και να συμπλεύσουν οι αγώνες μας. Για να μην ζήσουμε σαν δούλοι, ούτε στην κρίση ούτε ποτέ ξανά.
Να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ Παρασκευή 6/9, 18:30 στο θεατράκι στο βαρόσι. Θα προηγηθεί συζήτηση-συνέλευση και θα ακολουθήσει προβολή ντοκιμαντέρ: «Να μην ζήσουμε σαν δούλοι» (σε περίπτωση βροχής στο Εργατικό Κέντρο Έδεσσας)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Σάββατο 7/9, 11:00 στα μικρά καταρρακτάκια
Οργανωνόμαστε ώστε να έχουμε μαζική παρουσία ενόψει της Δ.Ε.Θ. , πρώτα τοπικά και μετά κεντρικά με μαζική κάθοδο (αναχώρηση περίπου στις 15.00) στην Θες/νίκη
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

  • Πρωτοβουλία για την αυτοοργάνωση από την Έδεσσα και την ευρύτερη περιοχή
  • Πρωτοβουλία εργαζομένων και απολυμένων στην παιδεία
  • Εργαζόμενοι στον ευρύτερο ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
  • Πρωτοβουλία γυναικών σε Δράση Έδεσσας
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έδεσσας