ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ – ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 50 – 41

Ο Πανεδεσσαϊκός κέρδισε εντός έδρας τον  μαχητικό Αιγινιακό με σκορ  50-41,  “έσπασε” το αήττητο των φιλοξενουμένων και πήρε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του.

Ο πρωταγωνιστής

IMG_1688Πρώτος σκόρερ του Πανεδεσσαϊκού μπορεί να  ήταν Αρβανιτάκης με 14 πόντους, αλλά θα δώσουμε τον συγκεκριμένο τίτλο στον Αχιλλέα Δαφνή. Ο Εδεσσαίος γκαρντ έκανε εξαιρετική δουλειά στο τελευταίο δεκάλεπτο και τη στιγμή που ο Αιγινιακός  πλησίασε επικίνδυνα και η μπάλα «έκαιγε», κέρδισε κρίσιμες μπάλες και με δύο σουτ από την περιφέρεια(τρίποντο και δίποντο)  δημιούργησε τη διαφορά ασφαλείας που η ομάδα του διατήρησε στο τέλος.

 

Ο αριθμός του αγώνα

Οι 41 πόντοι που δέχθηκε στην άμυνα ο Πανεδεσσαϊκός αποτελεί εξαιρετική επίδοση απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο και δείχνει ότι θα αποτελέσει το «όπλο» της ομάδας στη φετινή της προσπάθεια.

 

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Τα δύο συνεχόμενα μεγάλα σουτ του Δαφνή μετά το 34ο  λεπτό αύξησαν τη διαφορά υπέρ του Πανεδεσσαϊκού στο +7 η οποία διατηρήθηκε μέχρι τέλους, καθώς κάπου εκεί ο Αιγινιακός που  “κυνηγούσε” τους  πράσινους με μακρινά σουτ,  έχοντας συν τοις άλλοις και ψυχολογία από δύσκολες προσωπικές ενέργειες των παικτών του, ξέμεινε από επιθετικές λύσεις.

Ο αγώνας

Σε ένα κακό επιθετικά πρώτο ημίχρονο, ο Πανεδεσσαϊκός είχε σταθερά το προβάδισμα από το ξεκίνημα του αγώνα παίζοντας εξαιρετικά στην άμυνα, δημιουργώντας διαφορά πέντε πόντων με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου(12-07). Το δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό και για τις δύο ομάδες που πρόσεχαν  κυρίως να μη δεχθούν καλάθι με αποτέλεσμα το φτωχό 23-18 του ημιχρόνου. Με το ξεκίνημα το τρίτου δεκαλέπτου ο Πανεδεσσαϊκός μπήκε φορτσάτος και προηγήθηκε με 30-18 στο 24ο λεπτό, με τους παίκτες του να χάνουν κάποια ξεμαρκάριστα σουτ που θα μπορούσαν να είχαν διευρύνει περισσότερο τη διαφορά.  Οι φιλοξενούμενοι σ’ εκείνο το σημείο γύρισαν την άμυνα τους σε πιεστική ζώνη με παγίδες και κατάφεραν εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των γηπεδούχων να «μαζέψουν»  την διαφορά (36-32) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ο προπονητής των φιλοξενουμένων επέμεινε στην ίδια άμυνα και στο 4ο δεκάλεπτο βλέποντας ότι είναι αποτελεσματική για την ομάδα του με αποτέλεσμα ο Πανεδεσσαϊκός να μην μπορεί να πετύχει καλάθι στα πρώτα λεπτά. Βέβαια ευτυχώς για την ομάδα της Έδεσσας η επιθετική δυστοκία συνεχίστηκε για τον Αιγινιακό που δεν μπόρεσε να μειώσει πέραν του 36-34 του 34ου λεπτού. Σε εκείνο το σημείο ο Δαφνής με τρίποντη «βόμβα» και δίποντο από τη γωνία έδωσε την χαριστική βολή στους φιλοξενούμενους (41-34) που δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στη συνέχεια. Το τελικό σκορ του αγώνα(50-41) διαμορφώθηκε με περίτεχνη ενέργεια του Αρβανιτάκη, ο οποίος μετά από κόψιμο σε αντίπαλο διέσχισε όλο το γήπεδο προσπερνώντας τους αντιπάλους του και με ταχυδακτυλουργικό τρόπο άφησε τη μπάλα στο καλάθι, ξεσηκώνοντας τους διακόσιους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Δ.Α.Κ. για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Κριτική αγώνα

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα οι παίκτες του Γιώργου Χασάπη στα σημεία που έπρεπε να δείξουν χαρακτήρα και να τελειώσουν νωρίτερα τον αγώνα, χαλάρωσαν και έδωσαν το δικαίωμα στη φιλοξενούμενη ομάδα να γυρίσει στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Κάποιες εύκολες χαμένες προσπάθειες, επιπόλαια λάθη  και χαμένες ελεύθερες βολές στο σημείο που ο Πανεδεσσαϊκός έλεγχε τον αγώνα,  δεν του έδωσαν το δικαίωμα να ξεφύγει ακόμη περισσότερο στο σκορ.  «Ποιοτικό» παιχνίδι από τον Θεοδώρου σε άμυνα και επίθεση που βελτιώνεται συνεχώς. Για ακόμη έναν αγώνα Δημητρόπουλος και Τσάμης έκαναν αθόρυβα τη «δουλειά» τους καθοδηγώντας με την εμπειρία εκ του ασφαλούς τους συμπαίκτες τους.

 

 

Α.Σ. ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ(ομαδική στατιστική):

Αμυντ. Ριμπ.

Επιθ. Ριμπ.

Κλεψιμ.

Κοψίμ.

Assists

Λάθη

8/17

15/30

2/13

28

7

3

5

9

14

 

Τα δεκάλεπτα: 1ο(12-07), 2ο(11-11)23-18 ημίχρονο, 3ο(13-14)36-32, 4ο(14-09) 50-41 τελικό.

 

Α.Σ. ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ(Χασάπης): Στόμας, Τράπκος, Χατζηχαρίσης 9(7(5-2)ριμπ., 2 ασίστ, 1 κλεψ., 3 λάθη),  Θεοδώρου 9(4(2-2)ριμπ., 2 λάθη), Δημητρόπουλος 7(5(4-1) ριμπ., 1 λάθος), Σταμπουλής 3(1τριπ.. 2(2-0) ριμπ., 1 ασίστ, 2 λάθη), Κληντσάρης, Τσάμης 2(3(3-0)ρίμπ., 2 ασίστ.), Ουγγρίνης(1 ασίστ., 1 λάθος), Αρβανιτάκης 14(12(10-2) ριμπ., 5 κοψίμ., 3 ασίστ., 2 κλεψ., 4 λάθη), Μυλωνάς, Δαφνής 6(1 τριπ., 2(2-0)ριμπ., 1 λάθος).  

 

Α.Ο.Κ. ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ(Λοτζανιώτης): Κισκινίδης, Κατσιάνος 12(2 τριπ.), Τερζής 3, Στάμος 4(1 τριπ.), Τοπαλίδης, Σούρας 4, Κολαξίδης 8, Μωυσίδης 6, Μελίδης 4, Κουλαουζίδης.