ΟΑΔεκτή έγινε από τον Υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, η τροπολογία που είχαν καταθέσει ο Γιώργος Καρασμάνης και 29 ακόμη βουλευτές (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και αφορούσε την ανάγκη αναθεώρησης του υπάρχοντος Νομοθετικού πλαισίου σε ό,τι αφορά το επίδομα ανεργίας των εποχικά εργαζομένων.

Στην τοποθέτησή του σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής επισήμανε ότι τα πλαφόν που ορίζει το υπάρχον  Νομοθετικό πλαίσιο, αποκλείει από το επίδομα ανεργίας πολλούς από τους ανθρώπους αυτούς που επειδή εργάζονται 5-6 μήνες το χρόνο έχουν μειωμένο εισόδημα και, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες τα 360 ευρώ του επιδόματος είναι απόλυτα αναγκαία για τη στοιχειώδη επιβίωσή τους.

          Η τροπολογία έγινε δεκτή από τον Υφυπουργό κ. Κεγκέρογλου, τον ο οποίο ο Γιώργος Καρασμάνης, έσπευσε να συγχαρεί για την επιδειχθείσα εκ μέρους του ευαισθησία απέναντι στους συγκεκριμένους ανθρώπους και τις οικογένειές τους.

          Ακολουθεί η τοποθέτηση του Γιώργου Καρασμάνη στη Βουλή:  

 

«… Στο Νομοσχέδιο το οποίο συζητείται σήμερα, 30 συνάδελφοι και από Νέα Δημοκρατία και από ΠΑΣΟΚ, έχουμε καταθέσει την τροπολογία που αφορά στο επίδομα ανεργίας των εποχικά εργαζομένων (απασχολούμενους στην κονσερβοποιία, στα διαλογητήρια, δασεργάτες, ξενοδοχοϋπαλλήλους κλπ)

          Το υπάρχον  Νομοθετικό πλαίσιο, θέτει ένα πλαφόν, το οποίο αποκλείει την μεγάλη πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων, από το δικαίωμα είσπραξης του επιδόματος των 360 ευρώ. Ορίζει δηλαδή ότι, όσοι κατά την τετραετία πριν από την 1/1/13 έχουν συμπληρώσει 450 μέρες επιδότησης αποκλείονται και δεν πρόκειται μέσα στο 2013 να εισπράξουν επίδομα ανεργίας.

          Ακόμη πιο δυσμενής είναι η ¨μεταχείριση¨, να την πω έτσι, για όσους διεκδικούν επίδομα ανεργίας από την 1/1/14. Γι΄ αυτούς το Νομοθετικό πλαίσιο, μειώνει ακόμη περισσότερο το πλαφόν – από 450 μέρες επιδότησης σε 400 – με συνέπεια να αποκλειστούν ακόμη περισσότεροι από το επίδομα

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

        ΚΑΡΑ  Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ακριβώς επειδή απασχολούνται εποχικά, δουλεύουν δηλαδή 5-6 μήνες το χρόνο, έχουν πολύ περιορισμένα εισοδήματα… Σήμερα δε, σε μέρες δεινής οικονομική κρίσης και με την ανεργία να καλπάζει, αν μάλιστα στην οικογένειά τους υπάρχει και μέλος ή μέλη χωρίς δουλειά, τίθεται θέμα ακόμη και επιβίωσης… Και αυτό το 360άρι επίδομα περιμένουν για να επιβιώσουν.

          Γι’ αυτό το λόγο θέλω να συγχαρώ τον παριστάμενο υφυπουργό Εργασίας τον κο Κεγκέρογλου που επέδειξε την δέουσα ευαισθησία και κάνει δεκτή την τροπολογία που έχουμε  καταθέσει ώστε, αυτοί οι άνθρωποι  να μπορέσουν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.»