α τΤην εορταστική εκδήλωση των εργαζομένων στην Π.Κ.Μ. για την τριπλή επέτειο της 26ης και 28ης Οκτωβρίου παρακολούθησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή το σχολικό σύμβουλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθηγητή Ιωάννη Αδαμόπουλο.

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Οι ημέρες αυτές είναι ημέρες γιορτής για την πόλη μας, για τη Θεσσαλονίκη μας, που βρίσκεται στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα κορυφωθούν τη Δευτέρα 28η Οκτωβρίου με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Φέτος, έχουμε τη μεγάλη χαρά να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος θα τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για το διπλό εορτασμό της πόλης και θα χοροστατήσει στην πανηγυρική δοξολογία στον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο, με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψής του στην Κεντρική Μακεδονία. Η επίσκεψή του έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για όλους μας, γιατί στο πρόσωπό του αντικρίζουμε έναν φωτισμένο άνθρωπο, που έχει δώσει ουσιαστικό νόημα στην έννοια της οικουμενικότητας και αποτελεί τον πνευματικό φάρο του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Γιορτάζουμε 101 χρόνια ελεύθερης Μακεδονίας, ελεύθερης Θεσσαλονίκης, μιας πόλης με μακραίωνη και ένδοξη ιστορία, που συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Γιορτάζουμε όμως με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στη σύγχρονη Μακεδονία, στη σύγχρονη Θεσσαλονίκη, σε μια πόλη με ιδιαίτερη δυναμική που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του μέλλοντος με όραμα και προοπτική.

Στο στοίχημα της ανάπτυξης και του μέλλοντος, απαντούμε με πνεύμα αλληλεγγύης και ομοψυχίας. Δίνουμε τον προσωπικό και συλλογικό μας αγώνα να βγούμε από τα αδιέξοδα της κρίσης και να πάμε την Ελλάδα μας μπροστά».