κλισοχοριΜία σημαντική επιτυχία του Δήμου Έδεσσας είναι η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Ανάπλαση Οικισμού Κλεισοχωρίου», με προϋπολογισμό 2.769.000 €, που αφορά σε ανάπλαση του κεντρικού ιστού του οικισμού Κλεισοχωρίου νότια της Επαρχιακής Οδού Έδεσσας – Αριδαίας.

Με το συγκεκριμένο έργο θα πραγματοποιηθεί ανάπλαση δεκατεσσάρων οδικών τμημάτων συνολικού μήκους 1.670μ. και έξι πλατειών συνολικής επιφάνειας μαζί με τα γύρω πεζοδρόμια 10.900 τ.μ., που περιλαμβάνουν 5.060μ. κρασπέδων σκυροδέματος με ρείθρα, 2.065 τ.μ. επιστρώσεων με πλάκες τσιμέντου, 11.030τ.μ. επίστρωσης χυτού έγχρωμου βοτσαλωτού δαπέδου, 1.530τ.μ. επιστρώσεων με κυβόλιθους, 700τ.μ. επιστρώσεων με χονδρόπλακες ορθογωνισμένες, 10.500τ.μ. ασφαλτοστρώσεων κλπ. Στους δρόμους και τα πεζοδρόμια ενισχύεται η γραμμικότητα και δημιουργείται κατάφυτη διαδρομή περιπάτου και αναψυχής, ενώ προβλέπεται ανασχεδιασμός με δημιουργία προεξοχών και διαπλάτυνση του πεζοδρομίου προς το οδόστρωμα στις διασταυρώσεις και τακτοποίηση των παρκαρισμένων οχημάτων σε εσοχές.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές διαμορφώσεις με τοποθέτηση 42 ρυθμιστικών πινακίδων και τοποθέτηση 149 ιστών και φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού και 32 ιστών και φωτιστικών σωμάτων πλατειών, καθώς προβλέπεται αντικατάσταση όλων των υφιστάμενων φωτιστικών υδραργύρου και νατρίου της ΔΕΗ με νέα φωτιστικά LED οδικού φωτισμού που θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων.

Ακόμη, το έργο περιλαμβάνει εκτενές αρδευτικό δίκτυο για την άρδευση των υφιστάμενων δέντρων και των προβλεπόμενων φυτεύσεων με δέντρα, θάμνους, καλλωπιστικά φυτά και γκαζόν.

Τέλος, γίνεται τοποθέτηση αντικειμένων αστικού εξοπλισμού ώστε να καθίστανται οι περιοχές ανάπλασης ελκυστικές και άρτια λειτουργικές για τους χρήστες.

Ουσιαστικά με το έργο ανάπλασης του οικισμού του Κλεισοχωρίου αναμορφώνεται πλήρως η εικόνα του οικισμού, βελτιώνοντας την καθημερινή ζωή των πολιτών και δίνοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης.