Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Η καλλιτεχνική δημιουργία συμβαδίζει με την Ανάπτυξη

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης του Συλλόγου Καλλιτεχνών «Απελλής» με έργα ζωγραφικής και γλυπτικής που πραγματοποιήθηκαν στο Παρθεναγωγείο της Έδεσσας το περασμένο Σάββατο 12 Οκτωβρίου. Παρόν στα εγκαίνια ήταν επίσης ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου που έσπευσαν να δουν από κοντά τα έργα των Εδεσσαίων καλλιτεχνών.

 antiper_apellis13-10-13_01

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα. Πουλχερία Αχειλαρά-Βελλή, έδωσε το «στίγμα» της έκθεσης που περιλαμβάνει μία μεγάλη ποικιλία καλλιτεχνικών έργων με θέμα το κόκκινο και ενημέρωσε για την πλούσια δράση του Συλλόγου. Η φιλόλογος και μέλος του συλλόγου κα. Σούλα Σιμιτζή αναφέρθηκε στο κόκκινο και στους συμβολισμούς του στην ελληνική παράδοση και τέχνη, αλλά και σε διεθνές ανθρωπολογικό και καλλιτεχνικό επίπεδο. Το προσεχές χρονικό διάστημα ο Σύλλογος πρόκειται να διοργανώσει ειδικά καλλιτεχνικά εργαστήρια σε διάφορα αντικείμενα και τεχνοτροπίες τα οποία θα είναι δωρεάν για τα μέλη του συλλόγου.

 

Ο κ. Θεοδωρίδης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από τους δημιουργούς των εικαστικών έργων και να συνομιλήσει μαζί τους για τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες. Όπως αναφέρει σε δήλωσή του: «Η οικονομική κρίση και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι στην καθημερινή μας επιβίωση, καθιστούν δύσκολη την ενασχόληση με την τέχνη. Εν τούτοις, οι συνθήκες της αβεβαιότητας και ο γρήγορος ρυθμός εναλλαγής εικόνων και γεγονότων αποτελούν μία σημαντική πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Η δημιουργία μάς κρατάει ζωντανούς και δίνει το νόημα της ζωής που αναζητούμε πολλές φορές σε πράγματα που δεν έχουν πραγματική αξία. Τα μέλη του «Απελλή» μάς εκπλήσσουν πάντοτε ευχάριστα. Η Περιφέρεια στηρίζει, με όλες της τις δυνάμεις, την καλλιτεχνική δημιουργία και είναι πάντοτε ανοικτή σε προτάσεις και ιδέες για καλύτερη προβολή και διάδοση της καλλιτεχνικής δημιουργίας που παράγεται στην Π.Ε. Πέλλας. Όπως είναι γνωστό, δεν νοείται ανάπτυξη δίχως πολιτισμό».antiper_apellis13-10-13_02