131018_O_Periferiarchis_K_Makedonias_A_Tzitzikostas_stin_edessa(2)Την Έδεσσα επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 101 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και ο Δήμος Έδεσσας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και αρμόδιο στον τομέα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον περιφερειακό σύμβουλο της Π.Ε. Πέλλας Αλκιβιάδη Νουσηκύρου, παρέστη το πρωί στην επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτική Ναό Έδεσσας, κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο της πόλης και παρακολούθησε την παρέλαση πολιτικών, μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε δύο σημαντικές επετείους, τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της Έδεσσας και την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα. Αποτίουμε φόρο τιμής  σε όλους εκείνους που με αυταπάρνηση αγωνίστηκαν ανιδιοτελώς και έπεσαν μαχόμενοι για την πατρίδα, για να είναι σήμερα η Μακεδονία μας ελεύθερη. Απέναντι στους ήρωες της μακεδονικής γης έχουμε ένα μεγάλο χρέος: να διαφυλάξουμε την πολύτιμη παρακαταθήκη τους και να τη μεταδώσουμε στις νεότερες γενιές. Μόνο με ενότητα και αλληλεγγύη μπορούμε να κερδίσουμε τον εθνικό αγώνα για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.