παρΟ Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί τις τοπικές αρχές, φορείς και συλλόγους, καθώς επίσης και όλους τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην πόλη της Έδεσσας, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας:

 

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ. Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς, που θα προσέλθουν με τους επικεφαλείς καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους στο ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφανιών στις 11.30π.μ.

 

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ώρα 10.30π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Διονύσιο Παπαχριστοδούλου, εκπαιδευτικό του 1ου ΓΕΛ Έδεσσας.

 

Ώρα 11.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφανιών από τον Εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον Αντιπεριφερειάρχη και εκπροσώπους τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.

Σιγή ενός λεπτού.

Εθνικός ύμνος.

Ώρα 12.00: Παρέλαση αναπήρων πολέμου, μαθητών-μαθητριών, Προσκόπων-Οδηγών και τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών έχει οριστεί επίσης:

 

Α) Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 25ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Β) Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.