Δοξολογία(2)Με επισημότητα και μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών και περιφερειακών αρχών και πλήθος κόσμου, από την ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, εορτάστηκε σήμερα η επέτειος απελευθέρωσης της Έδεσσας της 18ης Οκτωβρίου και ο Μακεδονικός Αγώνας.

 

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου ενώ στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε επίσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές κκ. Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης, Ι. Τζαμτζής (εκπροσώπησε επίσης την βουλή των Ελλήνων) και Θ. Τζάκρη. Από την πλευρά της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Άλκης Νουσυκήρου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκ μέρους άλλων φορέων ο Στρατηγός Πέτρος Γεωργίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Παντελής Κολόμβος, ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Ζώης Γιώτης, κ.ά.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-1Ο εορτασμός ξεκίνησε με την τέλεση θείας λειτουργίας και δοξολογίας στην Μητρόπολη, ενώ ο πανηγυρικός της ημέρας  εκφωνήθηκε από την Διευθύντρια του 9ου δημοτικού σχολείου Έδεσσας κα. Μαρία Μπούζουρα.

 

Ακολούθησαν επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στην μνήμη των θυμάτων ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών, προσκόπων και στρατιωτικών τμημάτων.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης σε δήλωσή του αναφέρει: «Ο εορτασμός της επετείου απελευθέρωσης της Έδεσσας μάς θυμίζει τις δυνατότητες και αντοχές του ελληνισμού. Η ελληνική ιστορία περιέχει πολλές ηρωικές προσωπικότητες και οι Έλληνες αποτελούν φωτεινό παράδειγμα ενός έθνους που γνωρίζει να αντιστέκεται και να μάχεται για σπουδαία ιδεώδη όπως είναι η ελευθερία και η ανεξαρτησία. Η σημερινή οικονομική κρίση δεν κάμπτει το ηθικό μας. Μέσα από την συνολική εθνική προσπάθεια και τον προσωπικό αγώνα του καθένα από εμάς μπορούμε και πάλι να οραματιστούμε καλύτερες ημέρες για την παρούσα και τις μελλοντικές γενιές».

ΠΑΡΕΛΑΣΗ-1 

Μετά την παρέλαση ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη περπάτησαν στον πεζόδρομο της πόλης όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πολίτες και να ανταλλάξουν απόψεις.