Πρόληψη και αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

 

νομΟ Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί τις τοπικές αρχές, τους εκπροσώπους των αναπτυξιακών, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχουν στις εργασίες Ημερίδας για την πολιτική προστασία με ειδικότερη θεματική την πρόληψη και αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

 

Η Ημερίδα πραγματοποιείται παράλληλα με τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) και κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθεί επίσης ο σχεδιασμός για τον αποχιονισμό.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου  2013 και ώρα 12.00μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου (5ος όροφος) στην Έδεσσα. 

 

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της Ημερίδας περιλαμβάνει εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη για τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και στελεχών της δημόσιας διοίκησης και επιστημόνων για τον σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις πλημμυρικών φαινομένων. Επίσης, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων θα παρουσιάσουν το Σχέδιο αποχιονισμού για την περίοδο 2013-14.

 

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στην αντιπλημμυρική προστασία της Π.Ε. Πέλλας με μεγάλα έργα σε αυτόν τον τομέα που υλοποιήσαμε και υλοποιούμε. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων είναι ζωτικής σημασίας καθώς η έλλειψη σχεδιασμού και πρόληψης μπορεί να στοιχίσει σε πολύτιμες ανθρώπινες ζωές. Επίσης, μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια σημαντικών περιουσιακών στοιχείων (σπίτια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, κ.ά.), αλλά και φυσικών πόρων όπως είναι η βλάστηση και παραγωγική γη. Το περιεχόμενο της Ημερίδας είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, περιλαμβάνει την ανάπτυξη κυρίως πρακτικών θεμάτων και έχουμε καλέσει να μιλήσουν τόσο στελέχη της δημόσιας διοίκησης, όσο και ειδικοί εμπειρογνώμονες».