Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, του Δημάρχου Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου, της βουλευτού κ. Θεοδώρας Τζάκρη, δημοτικών συμβούλων, λοιπών εκπροσώπων των τοπικών αρχών, πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα (17/17) η εκδήλωση μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στη μνήμη των θυμάτων και ακολούθησαν η εκφώνηση ομιλίας, η κατάθεση στεφανιών, σιγή ενός λεπτού και εθνικός ύμνος.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας κ. Τριαντάφυλλο Σερμέτη ο οποίος τόνισε ότι διανύουμε την πιο κρίσιμη περίοδο μετά από την μεταπολίτευση και απαιτείται εγρήγορση και αγώνας από όλη την κοινωνία. Ακόμη, επισήμανε την ανάγκη για δικαίωση των πολλών ανώνυμων πολιτών οι οποίοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία χωρίς να συμμετέχουν σε συγκεκριμένες κομματικές οργανώσεις.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης σε δήλωσή του τονίζει: «Συμμετείχαμε σε μία σεμνή εκδήλωση, με προβληματισμό για την Ελλάδα και το μέλλον της στην εποχή της αβεβαιότητας και της κρίσης. Η ανάγκη για εθνική ομοψυχία και συλλογικό αγώνα είναι προφανής. Η νεολαία αποτελεί πάντοτε το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας. Βλέπουμε σήμερα, με πόνο ψυχής, πολλά νέα παιδιά να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους αναζητώντας μία καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Αυτή η εθνική αιμορραγία πρέπει να σταματήσει. Αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και όλων μας να στηρίξουμε τη νέα γενιά με όλες τις δυνάμεις μας και να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να ανθίσει η κρυμμένη δημιουργικότητα και ταλέντο που διαθέτει. Η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δείχνουν τον δρόμο ότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει μέλλον, εφόσον κινηθούμε συντεταγμένα, με όραμα, στρατηγική, προγραμματισμό και, πάνω απ’ όλα, κοινωνική αλληλεγγύη».