131122_O_Perifereiarchis_A_Tzitzikostas_me_tin_Yrourgo_Tourismou_O_Kefalogianni_01Την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη υποδέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του, στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ Χριστόφορος Καπαρουνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος στον τομέα του τουρισμού της Π.Κ.Μ. Γιάννης Γιώργος.

            «Υποδέχθηκα με μεγάλη χαρά μια πολύ καλή μου φίλη και μία από τις πιο επιτυχημένες Υπουργούς Τουρισμού διαχρονικά, την Όλγα Κεφαλογιάννη. Παρουσιάσαμε στην κ. Κεφαλογιάννη το σχέδιο τουριστικής προβολής της Περιφέρειάς μας για το 2014, το οποίο έχουμε ήδη παρουσιάσει στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Το σχέδιο αυτό θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της παρουσίας της Κεντρικής Μακεδονίας σε όλες τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις ανά τον κόσμο. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώσαμε την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειάς μας, του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ και συμφωνήσαμε ότι το επόμενο διάστημα η σχέση αυτή θα αναβαθμιστεί περαιτέρω, προκειμένου να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Χτίζουμε το αύριο του τουρισμού της χώρας μέσα από τις καμπάνιες όλων των αιρετών Περιφερειών, σε συντονισμό με το Υπουργείο Τουρισμού, ώστε να συμβάλλουμε στην κοινή προσπάθεια να αναδείξουμε τη χώρα μας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Συμφωνήσαμε με την Υπουργό Τουρισμού ότι εφεξής οι Δήμοι και, κυρίως, οι Περιφέρειες της χώρας, οι οποίες διαθέτουν τα ανάλογα κονδύλια, οφείλουν να υιοθετήσουν την εθνική στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού, προκειμένου να καταρτίζουν και να υλοποιούν πάνω σ’ αυτήν τις  δικές τους στρατηγικές για τον τουρισμό. Είμαστε διαφορετικές Περιφέρειες, με διαφορετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, οφείλουμε να συντονιστούμε στις γραμμές που χαράσσει το Υπουργείο Τουρισμού, ώστε η Ελλάδα να παρουσιάζεται με ενιαίο τουριστικό πρόσωπο στο εξωτερικό», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενημέρωσε την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σχετικά με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, τα οποία αξιοποιούνται για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Π.Κ.Μ., με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη του δωδεκάμηνου τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Η Κεντρική Μακεδονία διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα –εξαιρετική φύση, σπουδαία ιστορία, πλούσιο πολιτισμό, που ξεπερνούν το πρότυπο ‘ήλιος και θάλασσα’ και μπορούν να προσφέρουν δωδεκάμηνο τουρισμό και εναλλακτικές μορφές τουρισμού σε όλους τους επισκέπτες. Στην Κεντρική Μακεδονία υπάρχουν όλα τα εχέγγυα που μπορούν να την καταστήσουν πρωταγωνίστρια στον κοινό στόχο για την τουριστική προβολή της Ελλάδας διεθνώς», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

131122_O_Perifereiarchis_K_A_Tzitzikostas_me_tin_Yrourgo_Tourismou_O_Kefalogianni_2Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ξεχωριστή αναφορά στις ειδικές μορφές τουρισμού που προσφέρονται για επενδύσεις στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ παράλληλα επισήμανε τις πολύ καλές επιδόσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον τουριστικό τομέα  για το 2013, αλλά και την έγκαιρη προετοιμασία της Π.Κ.Μ. για την επόμενη τουριστική περίοδο. Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για την επικείμενη παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα εγκαίνια του νέου γραφείου του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη εβδομάδα, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Κεντρική Μακεδονία.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη «για το προσωπικό της ενδιαφέρον για την Κεντρική Μακεδονία» και της ευχήθηκε «να συνεχίσει το σημαντικότατο έργο που επιτελεί στο Υπουργείο Τουρισμού και στα επόμενα δύσκολα χρόνια για την Ελλάδα».

Από την πλευρά της, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, που επισκέπτεται αυτές τις ημέρες τη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 29η ΔιεθνήΈκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2013, εξέφρασε τη χαρά της για τη σημερινή συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, «έναν πάρα πολύ καλό φίλο και παλιό συνάδελφο από τα έδρανα της Βουλής», τον οποίο συνεχάρη «για την εξαιρετική παρουσία και το έργο του στην Περιφέρεια», ευχόμενη «να συνεχίσει την προσπάθεια που καταβάλλει με τον ίδιο εντατικό ρυθμό».

«Διαπιστώνουμε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι μία από τις Περιφέρειες εκείνες με τις οποίες έχουμε άριστη συνεργασία και συντονισμό, ώστε να προβάλλουμε το κοινό μήνυμα και, ταυτόχρονα, τον κοινό στόχο: την περαιτέρω προβολή της Ελλάδας ως ιδανικού τουριστικού προορισμού παγκοσμίως, μιας Ελλάδας, η οποία δεν είναι μόνο ‘ήλιος και θάλασσα’, αλλά διαθέτει μοναδικά άλλα χαρακτηριστικά, που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για όλο το χρόνο. Εμείς, με την καμπάνια του Secret Greece, που έχει ήδη ξεκινήσει, επιδιώκουμε να αναδείξουμε τις ομορφιές της χώρας μας.

Σ’ αυτή την προσπάθεια, η Κεντρική Μακεδονία έχει αδιαμφισβήτητα να προσφέρει πάρα πολλά, από θρησκευτικά μνημεία έως διαδρομές στη φύση, κρουαζιέρες, τουρισμό υπαίθρου και, βεβαίως, επαγγελματικό τουρισμό για συνέδρια και εκθέσεις και τουρισμό πόλης (citybreak) στη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζουμε ότι το 2013 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό στη χώρα μας. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε για το 2014 είναι πολύ ενθαρρυντικά. Αυτό, όμως, δεν μας αφήνει να εφησυχάσουμε. Αντιθέτως, μας δίνει κίνητρο να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο για τον κοινό στόχο μας, που είναι να μπορέσουν όλες οι περιοχές της χώρας, όλες οι Περιφέρειες της Ελλάδας, να αποκομίσουν οφέλη από την ανάπτυξη του τουρισμού.

Με άξονα αυτή τη στρατηγική που έχουμε ξεκινήσει, θα συνεχίσουμε και για το 2014, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να επανατοποθετηθεί στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Όλες οι Περιφέρειες, όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση και το δικό τους λόγο σε αυτή την προσπάθεια, η οποία είναι κοινή, γι’ αυτό και το μήνυμα που προβάλλουμε στο εξωτερικό πρέπει να είναι κοινό», δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.