xoiΜε αφορμή τη φετινή επέτειο της Εθνικής Αντίστασης, ο Δήμαρχος Σκύδρας Γιώργος Χοΐδης δηλώνει τα εξής:

 «Η ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου Φθιώτιδας, στις 25  Νοεμβρίου του 1942, ήταν το ηρωικό γεγονός που αποτέλεσε το ορόσημο της Εθνικής μας Αντίστασης κατά την κατοχική περίοδο του 1941-44.

Ήταν ένα επικό, καθοριστικό κατόρθωμα που επέδωσε  καίριο πλήγμα στις φασιστικές δυνάμεις του Άξονα με συνέπεια να καθυστερήσει σημαντικά ο ανεφοδιασμός τους στη νότια Ελλάδα και η προέλασή τους στην Αφρική.

Παράλληλα, αναπτέρωσε κι ενδυνάμωσε το αγωνιστικό, πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων και των συμμαχικών δυνάμεων.

Σήμερα, η επετειακή σάλπιγγα του προσκλητηρίου της Εθνικής μας Αντίστασης ηχεί και πάλι. Μας καλεί σε νέους αντιστασιακούς αγώνες για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια. Νaαποτινάξουμε το ζυγό των μνημονίων, του εθνικού διασυρμού κι εξευτελισμού. Νaεναντιωθούμε σε ειλημμένα και μελλοντικά σχέδια που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και πνίγουν τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Να ενισχύσουμε την ομοψυχία του λαού μας, να δώσουμε άμεσο αντίκρισμα στις προσδοκίες και στις ελπίδες του.

Οι ευθύνες όλων μας είναι μεγάλες, κατανέμονται ανάλογα με το ρόλο μας και είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε σε αυτές.

Ας αποδείξουμε, λοιπόν, έμπρακτα ότι είμαστε άξιοι συνεχιστές των αγωνιστών της Εθνικής μας Αντίστασης».