131101_O_Periferiarchis_K_Makedonias_A_Tzitzikostas_me_Ifipourgo_Politismou_Athlitismou_G_AndrianoΜε τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του, στην έδρα της ΠΚΜ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην ατζέντα της συζήτησης κυριάρχησε το θέμα των έργων πολιτισμού που υλοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, για την πορεία των οποίων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενημέρωσε διεξοδικά τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό. Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα 523 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,59 δισεκατομμυρίου ευρώ που υλοποιούνται με κονδύλια του ΕΣΠΑ σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και για το σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Ειδικότερα, ο κ. Τζιτζικώστας μίλησε για τα έργα αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης 117 αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στην Κεντρική Μακεδονία, καθώς και για την υλοποίηση 35 έργων σύγχρονων πολιτιστικών και τουριστικών υποδομών.

Επίσης, οι δύο άνδρες συζήτησαν για την πορεία κατασκευής του νέου Μουσείου της Βεργίνας, για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στην ΠΚΜ και για άλλα, μικρότερα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κεντρική Μακεδονία. Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, μέσα από το ΕΣΠΑ αναδεικνύεται και αξιοποιείται η τεράστια πολιτισμική μας κληρονομιά και το ιστορικό απόθεμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμικού προϊόντος της Περιφέρειας.

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό για τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων μέχρι σήμερα, καθώς και για την υποστήριξη του Υπουργείου σε μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Biennale, η Photobiennale, το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας και το Φεστιβάλ Ολύμπου.