ρινγκΤην  παγκόσμια εβδομάδα επιχειρηματικότητας στην Αθήνα οργανώνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), που στόχο έχει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια.

50 κορυφαίοι διεθνείς και έλληνες ομιλητές (γκουρού της επιχειρηματικότητας), όπως η ShellyPorges,  Συν-Πρόεδρος, Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικών, Readyfor  Hillary 2016, ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, BitcoinFoundation, Ιδρυτής RootElevenLLC, Συγγραφέας, ο Laurence Kempball-Cook, Διευθύνων Σύμβουλος, Pavegen, oDashDharkshinamoorthy,Ιδρυτής του StartupMalaysia και του GlobalStartupYouth.

 

φορΠάνω από 20 Workshops με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, οικονομολόγων, και ερευνητών στο διήμερο με τίτλο «Disrupt, Startup, ScaleUp”, (Αναστάτωση, Ξεκίνημα, Αναβάθμιση)  που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών 23 &24 Νοεμβρίου. Αναφέρονται ενδεικτικά τα, BigDataAnalytics: Anoverview«Δεδομένα, δεδομένα παντού!» το περιοδικό The Economist διακήρυσσε σε μία ειδική έκδοση τρία χρόνια πριν και έκτοτε το Big Data έγινε το θέμα της ημέρας με εκτενή κάλυψη σε εφημερίδες, περιοδικά αλλά και στους διεθνείς οικονομικούς τόπους συζητήσεων. RateyourStartupΟι αποτυχίες των startups οφείλονται συχνά σε τοξικές σχέσεις εντός των ομάδων. Μέσα από αυτό το σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα αξιολογήσουν την προσωπικότητά τους και τη σύνθεση της ομάδας τους, και θα συζητήσουν πώς η δυναμική των ομάδων επηρεάζει την επιχειρηματική απόδοση. Raisingfinancingforanearlystagestartup; HowVCsmakedecisionsΤο workshop θα εστιάσει περισσότερο στον τρόπο λειτουργίας ενός Venture Capital fund και στα κριτήρια που χρησιμοποιούν οι VCs για να λάβουν τις επενδυτικές τους αποφάσεις, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μια αληθινή πρόταση επένδυσης από μια τεχνολογική εταιρία. KnowledgeShots20 επιλεγμένοι ομιλητές καλούνται, μέσα σε 7 λεπτά ο καθένας να εμπνεύσουν, να αιφνιδιάσουν και κυρίως να μοιράσουν πρακτική και ουσιαστική γνώση, στους συμμετέχοντες.

 

 Οι 50 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν στο κοινό και ταυτόχρονα τους κριτές την επιχειρηματική τους ιδέα σε 3 λεπτά.

Οι διαγωνισμοί είναι:

·        ReInspireGreeceαπευθύνεται σε ομάδες αποφοίτων λυκείου ή πτυχιούχων πανεπιστημίου που αποφοίτησαν πρόσφατα, και έχουν να προτείνουν καινοτόμες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του αγρο-διατροφικού τομέα της χώρας- μία πρωτοβουλία της GAEAΤΡΟΦΙΜΑ, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, την RSMInternationalκαι την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

·        ΣΦΕΕ InnovationProject επιβραβεύει  την καινοτομία, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη καινοτόμων προτάσεων στο χώρο της Υγείας- μία πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και του οργανισμούIndustryDisruptorsGameChangers

·        CleanTechOpenGlobalIdeasστοχεύει στη δημιουργία ενός καθαρού και πράσινου κόσμου. Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε τοπικό επίπεδο καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους 

·         GetintheRing είναι μάχη των επενδύσεων με στόχο να φέρει σε επαφή νέους και ταλαντούχους επιχειρηματίες με πιθανούς επενδυτές και να εμπνεύσει του επισκέπτες να ξεκινήσουν το δικό τους επιχειρηματικό ταξίδι.

·        CreativeBusinessCup  το παγκόσμιο πρωτάθλημα δημιουργικής επιχειρηματικότητας   διοργανώνεται σε περισσότερες από 40 χώρες. Στις δημιουργικές βιομηχανίες εντάσσονται, το Σχέδιο, η Αρχιτεκτονική, η Παραγωγή Περιεχομένου, η Διαφήμιση, τα Βιβλία & ο Τύπος, η Μουσική, το Ραδιόφωνο & η Τηλεόραση, τα Πάρκα Ψυχαγωγίας και οι ζωντανές σκηνές, τα  Οπτικοακουστικά έργα, η Καλές Τέχνες

 

 Τα βραβεία θα φτάσουν έως και 600.000 ευρώ στο σύνολό τους, με μετρητά και υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρονται να βραβεία των νικητών των 5 διαγωνισμών ως εξής:

·      Re-inspiring Greeceέως 10 νικητές

    Βραβείο GAEA € 25.000

           Δάνειο € 25.000 απότηνΤράπεζαΠειραιώς

           Συμβουλευτική και επιχειρηματική στήριξη μέσα από το διεθνές δίκτυο

             διανομής της GAEA

            Παροχή τεχνογνωσίας από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

           Νομική και λογιστική υποστήριξη από την RSMInternational

 

·      ΣΦΕΕ Innovation Project

         Xρηματικό Βραβείο ΣΦΕΕ- 50.000 για τους 3 πρώτους νικητές

         Πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης από τον οργανισμό ID-GC σε θέματα στρατηγικής, ανάπτυξης επιχειρήσεων, πρόσβασης σε κέντρα εκπαίδευσης και έρευνας & ανάπτυξης, δικτύωσης για μεταφορά τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων

·      CleantechOpenIdeas

        Χρηματικό Βραβείο SuheilSabbagh – € 5.000 για τον 1ο νικητή

        Βραβείο ICAP  τεστ META (MeasureofEntrepreneurialTendenciesandAbilities) για 2 μέλη της ομάδας και δωρεάν συνεδρία αξιολόγησης

           Βραβείο Vodafone– Κάλυψη τηλεπικοινωνιακών αναγκών της νέας

             επιχείρησης για ένα χρόνο – 3.200

 

·      Get In The Ring

        Χρηματικό Βραβείο SuheilSabbagh – € 5.000 για τον 1ο νικητή

     Βραβείο ICAP –  τεστ META (Measure of Entrepreneurial Tendencies and 

      Abilities) για 2 μέλη της ομάδας και δωρεάν συνεδρία αξιολόγησης

            Βραβείο Vodafone– Κάλυψη τηλεπικοινωνιακών αναγκών της νέας

             επιχείρησης για ένα χρόνο – 3.200

 

·      Creative Business Cup

        Χρηματικό Βραβείο SuheilSabbagh – € 5.000 για τον 1ο νικητή

        Βραβείο ICAP  τεστ META (MeasureofEntrepreneurialTendenciesandAbilities) για 2 μέλη της ομάδας και δωρεάν συνεδρία αξιολόγησης

            Βραβείο Vodafone– Κάλυψη τηλεπικοινωνιακών αναγκών της νέας

             επιχείρησης για ένα χρόνο – 3.200

 

Ο οργανισμός IDGC σε συνεργασία με το  FitStartupFactoryθα προσκαλέσει ακόμη σε 3 startupsνα παρουσιάσουν την ιδέα τους στο FitStartupFactoryDemoDayστην Τουρκία, ενώ 1 startupθα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την ιδέα του συμμετέχοντας στην εκδήλωση StartupTurkey.

 

Συμπληρώνεται πως, οι νικητές των διαγωνισμών θα αναρτηθούν στα website των 145 χωρών που συμμετέχουν και στηρίζουν  την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο το διάλογο για δυνατότητες συνεργασιών και επέκτασης στο εξωτερικό.

Από τις 50 συμμετοχές θα επιλεγούν  οι  16 καλύτερες καινοτόμες ελληνικές  εταιρίες.

Ο Οργανισμός Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), μέσω στρατηγικών συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας του εξωτερικού, ο οργανισμός ID-GC προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να ωριμάσουν την ιδέα τους μέσα από δικτύωση, διαγωνισμούς, εκπαίδευση, χρηματοδότηση, mentorship και στρατηγικές επικοινωνίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες μίας start-up επιχείρησης. (περισσότερα στο: www.industrydisruptors.org)

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας έχει καθιερωθεί πλέον ως μία γιορτή ευκαιριών για τους νέους ανθρώπους παγκοσμίως. Ξεκίνησε το 2007 από τον Carl Schramm, πρώην πρόεδρο και CEO του Kauffman Foundation και τον πρώην Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Gordon Brown και έχει  ήδη επεκταθεί σε 145 χώρες, ενώ μόνο το 2012 περισσότεροι από 7,5 εκ. άνθρωποι συμμετείχαν σε σχεδόν 20.000 events. Μερικοί από τους διάσημους υποστηρικτές της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας είναι σημαντικές μορφές της παγκόσμιας πολιτικοοικονομικής σκηνής, όπως οι Barack Obama (Πρόεδρος των ΗΠΑ), Πρίγκιπας Κάρoλος (του Ηνωμένου Βασιλείου), Michael Dell (Dell Inc), Richard Branson (Virgin Group) και Muhammad Yunus (Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2006). Διαβάστε περισσότερα για την ΠΕΕ στο www.unleashingideas.org.

Το εισιτήριο για τους ανέργους και φοιτητές είναι 7 ευρώ και για τους υπόλοιπους 35 και για τις δύο ημέρες και το σύνολο των WorkShop.