ποδΣε μια νέα φάση εισέρχεται η ερασιτεχνική ποδηλασία στη Σκύδρα μετά την πρώτη ποδηλατάδα που οργάνωσε η εθελοντική κίνηση πεζοπορίας-ποδηλασίας «ΠΕΖΗ.ΛΑΤΟΣ».

Η ποδηλατάδα ξεκίνησε την Κυριακή 17Νοεμβρίου 2013 στις 11:30 το πρωί με κατεύθυνση κι ενδιάμεσο σταθμό την Αγία Παρασκευή Πετριάς. Μετά από μικρής διάρκειας ξεκούραση στο αλσύλλιο της εκκλησίας ακολούθησε η επιστροφή στην πόλη.

Η ευχάριστη ζεστασιά του φθινοπωρινού ήλιου διευκόλυνε την ποδηλατάδα και σε συνδυασμό με την πολυχρωμία της φύσης κατά τη διάρκεια της διαδρομής δημιούργησε μια ατμόσφαιρα ευφορίας κι αναζωογόνησης η οποία ικανοποίησε τους συμμετέχοντες που στην πλειοψηφία τους ήταν γονείς με τα παιδιά τους. Μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα κι αντίστοιχες φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.skydra.grκαι συγκεκριμένα στο εικονίδιο «εθελοντισμός».

Σ΄όσους έλαβαν μέρος διανεμήθηκε έντυπο με κανόνες για ασφαλή ποδηλασία. Πρέπει να υπερτονιστεί ότι η ποδηλασία στο τόπο μας απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή λόγω έλλειψης κυκλοφοριακής αγωγής, έλλειψης ειδικών σημάνσεων για ποδήλατα κι απουσίας ποδηλατοδρόμων. Δυστυχώς, η ποδηλασία στη χώρα μας έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει, στα παραπάνω ζητήματα, παρά το γεγονός ότι είναι ένα ιδανικό μέσο μετακίνησης κι άθλησης τ΄οποίο μάλιστα έχει μεγάλη απήχηση στους συμπολίτες μας.

Υπενθυμίζεται, ότι η επόμενη ποδηλατάδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 κι ώρα 11:00 με αφετηρία το Δημαρχείο Σκύδρας και προορισμό το Σανδάλι.

Μπορούν να συμμετάσχουν όλοι με πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας και κυρίως με τη δέσμευση και υποχρέωση ότι αναλαμβάνουν πλήρως την ασφάλεια τη δική τους κι όσων συνοδεύουν. Πληροφορίες κι ενημέρωση στο 2381351802 Δημήτρης Αλεξανδρίδης.