131106_enpe_ypesΟ Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε σήμερα στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στα γραφεία της ΕΝΠΕ στην Αθήνα.

Κατά την συνάντηση, οι Περιφερειάρχες έθεσαν στον Υπουργό ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία των Περιφερειών και τόνισαν την ανάγκη να προχωρήσει η εφαρμογή των θεσμικών παρεμβάσεων με τις οποίες θα εδραιωθεί στην πράξη η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Επανέλαβαν επίσης την πάγια θέση τους, για την ανάγκη ενίσχυσης των Περιφερειών με προσωπικό έτσι ώστε να καλυφθούν τα λειτουργικά κενά, ζητώντας να απορροφηθεί από τις αιρετές Περιφέρειες το προσωπικό που τίθεται σε κινητικότητα από άλλους φορείς του δημοσίου.

«Συνεχίζουμε τον διάλογο με το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του Καλλικράτη και να εδραιώσουμε το θεσμό της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.